2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Szabadfogás: "Az Orbán-ellenesek már egy falovat is megszavaznának főpolgármesternek"

Hír TV

2019. június 13., csütörtök 20:55

A Hír TV Szabadfogás című vitaműsorában Huth Gergely műsorvezető vendégei voltak: Jeszenszky Zsolt „politikai hobbista”, Kálomista Gábor filmproducer, Pesty László dokumentumfilm-rendező, Nagy Attila Tibor a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője, Nagy József a 24.hu újságírója és Kukorelly Endre író, akikkel a hazai politikai mindennapok eseményei mellett kitekintettek a határon túlra is, ahol az úzvölgyi katonatemetőben történteket ki-ki a maga módján véleményezte.

„Elsődleges célunk az ország jobbítása, hogy a kedves nézőknek olyan dolgokat fogalmazzunk meg, amely alapján helyesen tudjanak majd dönteni a főpolgármester választáson. Ugyan még csak az előválasztás pávatáncánál járunk”

– kezdte a téma felvezetőjét Huth Gergely műsorvezető, aki még hozzátette: Karácsony Gergely belátta, hogy Gyurcsány Ferenc „átvágta”, mert nem szólt neki arról, hogy Kálmán Olga is indul a főpolgármesteri előválasztáson, ráadásul a Demokratikus Koalíció ajánlásával.   

Pesty László dokumentumfilmes erre úgy reagált:

„Ez nem is olyan egyszerű, mert itt egy deal volt a háttérben. Arról volt szó, hogy Karácsony Gergely cserébe nem vállalta az MSZP-Párbeszéd listavezetését a választásokon.”

A dokumentumfilm rendező szerint nem arról van szó, hogy „Gyurcsányék tettek egy gesztust”, hanem kötöttek egy üzletet, adok-kapok alapon.

Bár Gyurcsány Ferenc ebbe az adok-kapokba nemigen akar belemenni, „hadd hívjam fel a figyelmet, hogy a nevetésből könnyen lehet sírás” – kezdte mondandóját a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője, aki úgy látja, most ugyan még

„a kormánypárti média kárörvendezve figyeli az ellenzéken belüli viszonyokat, de viszont, ha az előválasztás véget ér, és esetleg Kálmán Olga lenne a jelölt, az veszélyes lehet Tarlós Istvánra nézve”

– vélekedett Nagy Attila Tibor.

Jeszenszky Zsolt válaszában kifejtette: egyetlen egy jelölt van az összes között, akit tudásban, tapasztalatban, fölkészültségben, alkalmasságban egyszerűen nem lehet összehasonlítani a többiekkel: „Tarlós Istvánnak nincs ellenfele hetedhét határon” – húzta alá a „politikai hobbista”.

Kálomista Gábor feltette a költői kérdést:

„Szerintetek ezen a választáson is nem lesz legalább három-négy jelölt? Schmuck Andor nem indul el? Puzsér nem fog szerintetek elindulni?”

Nagy József a producer kérdésére válaszolva abbéli meglátását hangoztatta, hogy végre valami történik az ellenzéki térfélen.

„Végre arra vannak kényszerítve jelöltek, vagy ilyen valamennyire jelöltek, hogy beszéljenek a városról és ennek útján az ellenzéknek a hangját halljuk, az ellenzékről beszélget a sajtó és mi is: végre valamin gondolkodnak, végre valamit csinálnak”

– mondta a 24.hu újságírója.

A műsor vitájában az is elhangzott, hogy noha Tarlós István Budapesten népszerűbb a Fidesz megítélésétől, ám az ellenzékiek Orbán-ellenessége mára odáig vezetett, hogy ha egy falovat indítanának főpolgármesternek, arra is inkább szavaznának.

A folytatásban arról esett szó többek között, hogy a vegetáriánusoknak is lesz hamarosan egy Pride-felvonulásuk, valamint újból terítékre kerültek az úzvölgyi katonatemetőben megtörtént gyalázatos események, amelyeknek magyar ellenzéki visszhangjáról Nagy Attila Tibor politológusnak tömör véleménye volt: 

„Ismét bebizonyosodott: a baloldal egy része még mindig fél a nemzeti kérdéstől, nem tud mit kezdeni vele”

– húzta alá a  Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője.

Hír TV

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!