2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Szabadfogás: A magyar kormány óvatos és nagyon határozott

Hír TV

2020. március 12., csütörtök 21:55

Nagy József a 24.hu újságírója, Jeszenszky Zsolt politikai hobbista, Kukorelly Endre író, költő, Bakos Zoltán fotóriporter, Nagy Attila Tibor a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője és Pesty László dokumentumfilmes voltak Huth Gergely műsorvezető vendégei.

A műsor szinte első mondatával, Pesty László a székely autonómiát érintő aláírások jelentőségére hívta fel a figyelmet. Az ezzel kapcsolatos egyik cikket itt tudják elolvasni: A KDNP a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésének aláírására buzdít, valamint az aláírást ezen az oldalon is meg tudják tenni: nemzetiregiok.eu.

Ezt követően a koronavírus és az Olaszországban kialakult helyzet elkerülése volt a téma.

„A koronavírus okozta gazdasági visszaesés a kormányok népszerűségét is csökkentheti. Azt, hogy az intézkedések járványügyi szempontból mennyire voltak indokoltak, azt én nyilván nem tudom megítélni. Azt, hogy ilyenkor korlátozni kell a szabadságjogokat, különösen a mozgás szabadságát, az számomra persze teljesen egyértelmű.”

- mondta Nagy Attila Tibor a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője.

„A magyar kormány óvatos és nagyon határozott védekező intézkedései ilyen szempontból teljesen érthetőek, mert nem szeretnénk egy második Olaszországot.”

-  jegyezte meg Jeszenszky Zsolt, politikai hobbista, az Olaszországban kialakult koronavírussal kapcsolatos, valamint a magyar helyzetet illetően.

Ami a koronavírus politikai célokra történő felhasználását és az egyes pártok hozzáállását illeti, így fogalmazott a 24.hu újságírója:

„Gyurcsány Ferenc az ellenzék jelen pillanatban, nem vezére, remélem, hogy nem is lesz az egyébként, 2022-ben sem, de Gyurcsány Ferenc a jelenleg legerősebb ellenzéki pártnak a vezetője. Amit ő mond, az releváns, akkor is releváns, ha egyébként hülyeséget mond.”

- mondta Nagy József, Gyurcsány Ferenc korábbi állításával kapcsolatban, ami úgy hangzott, hogy nincsenek lélegeztető gépek és tömegek fognak meghalni.

„Egyébként Gyurcsány Ferenc a maga politikai hasznát keresi, mint mindegyik normálisan működő párt. Jó esetben egyébként ezek a pártok az ország érdekét is nézik, ami nem mondható el például sajnos a Magyar Szocialista Pártról.”

- tette hozzá Nagy Attila Tibor a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője.

Az ellenzék emlékpolitizálással kapcsolatos problémák után a Dézsi Csaba és a győri futball világa következett.

„A győri emberek pénzét osztja és ő azt mondta, hogy vannak olyan sportágak, amiket támogatnak, de ami eredménytelen, azt ő szükségtelennek tartja, hogy támogassák. Ebben teljesen igazat adok neki.”

-  mondta Bakos Zoltán fotóriporter.

„Én azt gondolom, hogy nagyon helyes, hogy a futballba Orbán Viktor rengeteg pénzt pumpált. Én helyeslem, szinte az összes stadionnak a felépítését, - mondjuk Bonyhádon egymilliárd forintért nem biztos, hogy kellett volna stadiont építeni - mert hogyha a futballba jól teszik be a pénzt, akkor az a pénz fial, elkezd működni.”

- tette hozzá Nagy József, a 24.hu újságírója.

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!