2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Rokoni szálak

Hír TV

2018. február 16., péntek 10:00, frissítve: péntek 11:30

Az agrárkamarában a szakma helyett egyre nagyobb teret hódítanak meg a személyes-rokoni kapcsolatok és a politika – egyebek között ez hangzott el azon a beszélgetésen, amelyet az eltávolított Heves megyei elnökkel, Székely Zoltánnal rögzítettünk saját gyümölcsösében, metszés közben. Beszélgetőtársunk a legfölháborítóbbnak azt tartja, hogy ebben a főként szőlő- és gyümölcstermeléssel foglalkozó megyében a kertészeti osztály élére olyan ember került, akinek nem volt még a kezében metszőolló. És van itt olyan tisztségviselő is, aki milliókat nem fizetett ki a termelőktől átvett szőlőért.

Csúcstechnológia az alig háromezres lakosságú Zákányszéken. A csongrádi faluban még indiai cég is bérel raktárkapacitást. Jórészt növényvédő szereket és tápanyag-koncentrátumokat kezelnek itt. Rögtönzött növényvédelmi előrejelzést is készítettünk a tulajdonossal.

Pizza csak hazai alapanyagokból. A magyarok azt szeretik, ha a tradicionálisnál kicsit vastagabb a tészta. Konyhatitkokat fürkésztünk Nyíregyházán, a Pizza Maffiánál.

A Soroló február 10-ei adása

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!