2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Mágnás Miska 13:00

Nemzetközi siker

Hír TV

2018. május 18., péntek 11:00, frissítve: péntek 12:17

Az őszi és a tavaszi növényeket már a felszínen aszály gyötri, ugyanakkor még mindig vannak olyan területek, amelyekre gépekkel nem lehet rámenni a belvíz miatt. A jobb terméseredményekben egyre nagyobb szerepe van a kifogástalan technológiának – ez derül ki azon a rögtönzött határszemlén, amelyet az év növénytermesztőjével, Szöllősi Károllyal jártunk be Apostag környékén.

Az országos jégkár elhárító rendszer működésbe hozása elbizonytalanította a biztosítások megkötésében a növénytermesztőket. Egyesek abszolút védelmet remélnek a rendszertől, pedig az igencsak lyukas. Ezt bizonyítja az a jégözön, amely nemrégiben Érd és Törökbálint térségében tarolta le a gyümölcsösöket, házi kerteket, szántóföldi kultúrákat. Biztosítási szakértőnk szerint igencsak érdemes a gazdáknak az aszálybiztosítások feltételeit is megismerni.

A Cserszegi fűszeres és az Irsai Olivér szőlőfajták nemzetközi karrierjének a beindításához szükség van névváltoztatásra is. Az idei országos fajtaverseny tanulságairól a főrendezővel, Frittmann Jánossal beszélgettünk.

A Soroló május 12-i adása.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!