2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Lemaradunk

Hír TV

2017. november 17., péntek 13:15, frissítve: péntek 13:21

A magyar élelmiszer-ágazat jelenlegi pozíciója Európában és a világban. Erről beszélgetünk Kapronczay István címzetes egyetemi tanárral, az Agrárgazdasági Kutató Intézet nyugállományú főigazgatójával. A kutató szerint a következő öt év sorsdöntő lesz, mivel már a rendszerváltás előtt sem reagált az agrárium megfelelően a kihívásokra. Ha elvesztegetjük a következő éveket, akkor egészen bizonyosan végleges lesz a lemaradásunk. Beszélgetőtársunk szerint ez a terület nem viseli el a revolúciós változásokat, hanem inkább a „finomhangolásra” kellene koncentrálni.

Egy kistermelővel a gyakorlat szempontjából beszélgetünk ugyanezekről a kérdésekről. Paulina László iránymutatást, termelői érdek-összehangolást várna azért, hogy például ne termeljenek a hazai mezőkön több mint 150 fajta búzát, mert ebből nehezen lesznek egalizált szállítási tételek.

Egy éve mutattuk be az akkor még a kezdő vállalkozások kategóriájába tartozó rétsági Fűtőház Sörfőzdét. A tulajdonos most a termékeikkel Írországban és más nagy sörfogyasztó országokban az elmúlt hónapokban nyert díjait mutatja meg.

Mutatunk egy kevésbé ismert, de nagyon szép marhafajtát is.

A Soroló november 11-i adása. Korhatár nélkül megtekinthető.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!