2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Őszintén: „Büszke vagyok rá, hogy honnan indultam és hová jutottam el”

2019. szeptember 13., péntek 20:30

Azt éreztem, hogy valamit tenni szeretnék ezért a közösségért, mert határozott álláspontom volt akkor is, hogy ez a közösség képes ennek az országnak az érdekeit érdemben képviselni és cselekedni érte. Akkor beléptem a Fideszbe – emlékezett vissza Farkas Ciprián.

Jogász? Újságíró? Parlamenti tudósító? Hentes? Kicsoda Farkas Ciprián és miért akar polgármester lenni? – tette fel a kérdést Turda Adrienn műsorvezető.

„Ez egy jó kérdés. Én nagyon messziről jöttem, az anyukám sokat sírt miattam, mikor iskolába jártam. Ugyanis általános iskolában nem voltam jó tanuló, ezért aztán szakmunkásképzőbe nyertem csak felvételt. Ha jól emlékszem az édesapám még kilincselt is, hogy vegyék föl ezt a gyereket.”

Adódott azonnal a kérdés: Vásott kölyök voltál?  

„Abban a klasszikus értelemben véve nem voltam vásott kölyök, de nagyon nehezen lehetett engem motiválni a tanulás tekintetében. Mindig is autókról és motorokról álmodoztam, azok érdekeltek. Forma 1-es versenyeket néztem egész nap a tv-ben, engem csak az érdekelt, hogy én majd az Ayrton Senna-nak lehessek a szerelője egyszer valamikor. Nekem van egy hentes szakmunkás bizonyítványom, dolgoztam is ebben a szakmában, úgy a soproni vágóhídon, mint a soproni húsgyárban. Aztán estin leérettségiztem. Későn érő típus vagyok, biztos megjött az eszem. Elmentem az érettségit követően Székesfehérvárra a Kodolányi főiskolára tanulni és újságíró lettem. Budapesten dolgoztam a Magyar Nemzetnél és arra külön büszke vagyok, hogy az egykori Magyar Nemzet csapatában még a parlamenti tudósítók körébe is beengedtek. Ott kaptam egy olyan impulzust, hogy szerettem volna jogi egyetemet végezni, mert azok voltak a kiváló parlamenti tudósítók, akik jogászként látták el ezt a feladatot és én jó parlamenti tudósító szerettem volna lenni. Elvégeztem a jogi egyetemet, időközben az újságírással kénytelen voltam felhagyni, mert valahogy az újságírói szakma folytatása és a jogi egyetem abszolválása esetemben nem adta ki egymást. Választanom kellett egy irányt. A jog maradt, az újságírás abbamaradt, és aztán hazajöttem Sopronban és elhelyezkedtem a városnak a polgármesteri hivatalában, ahol adóigazgatási ügyintéző voltam. Az első Orbán-kormány első lépésénél parlamenti tudósító voltam és 99 vége felé, ugye minden kormányzati ciklusnak megvan a maga ritmusa, és általában a ciklus felére be szokott zuhanni a kormányzó pártok népszerűsége, akkor ez politikai alaptétel volt. Azóta már változtak, tehát számos sztereotípiát már megdöntött a mostani Fidesz kormány. Én ennek csak örülök, de akkor ez még nem így volt. Úgy gondoltam, azt éreztem, hogy valamit tenni szeretnék ezért a közösségért, mert határozott álláspontom volt akkor is, hogy ez a közösség képes ennek az országnak az érdekeit érdemben képviselni és cselekedni érte. Akkor én beléptem a Fideszbe. Volt idő egyébként, amikor nem mondtam el, hogy én hentes voltam. Amikor még nem voltam főiskolás, de tájfutó egyesületbe jártam, ott zömében egyetemista srácok meg lányok voltak, akkor nem mertem erről beszélni, hogy nekem van ilyen múltam is. Én onnan jövök. Úgy gondoltam, hogy alábecsülik, vagy valamilyen módon lenézik ezt az oldalát. Később, amikor öregedtem, vagy talán értem, egyre inkább ez átfordult és azt gondolom, hogy ez egy teljesítmény. Ma már büszke vagyok rá, hogy honnan indultam és hogy a jogi egyetemig, szakvizsgázott jogászig jutottam el."

A műsor további részében a műsorvezető és Farkas Ciprián kilátogattak az épülő M86-os úthoz, amely régi vágyálma a soproniaknak. A polgármesterjelölt szerint nagyon fontos, hogy az ország közúthálózatába Sopron végre bekapcsolódjon, valamint rácsatlakozzon az osztrák autópályahálózatra.

„Ezt már sokszor és sokan megígérték a városnak, ez a mostani kormány az első, aki cselekszik is ebben az ügyben.”

Szó volt még a műsorban soproni borokról, gasztronómiáról a város múltjáról, tervezett jövőjéről.

Teljes műsor:  

Hír TV 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!