2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

„Nem csupasz fenékkel kerültem be a politikába” - Őszintén L. Simon Lászlóval

2019. május 24., péntek 20:25

"A finom kábítószereknek az egyik formája a politika." A Hír TV Őszintén című műsorában L. Simon László író, országgyűlési képviselő mesélt életéről Turda Adriennek.

Mindenki gazdálkodott L. Simon László családjában. Sokkal fontosabb emlékek a politikus életében a szőlőben és a gazdasággal töltött idő a nagyszüleivel, mint az, hogy anyai részről nagypapája ügyvéd volt.

„Nagyon élvezem. Vannak kecskéink, birkáink, disznóink. Ez nem a gazdaság jövedelemtermelő képessége, ez a szórakozás része. És én nagyon szeretem mikor kijönnek ide óvodások őszi időszakban.”

A politikus elmondta, nem ért egyet azzal, hogy aki politikai szerepet vállal, annak ne legyen magánvállalkozása.

„38 évesen lettem politikus, illetve országgyűlési képviselő, hiszen előtte voltam azért megyei közgyűlési tag. Nekem fizikai, szellemi és anyagi értelemben is volt egzisztenciám. Úgy lettem politikus, hogy volt 4 gyerekem, úgy lettem politikus, hogy volt tizenvalahány megjelent könyvem, volt gazdaságom. Ezeknek semmi köze a politikához.”

A szülei mindig támogatták az ambícióit. Édesapja azt mondta neki: tekintsünk példaként a nagy elődökre, akik ténylegesen szellemileg is és anyagilag is rendelkeztek olyan egzisztenciával, hogy a politikát nem azért művelték, hogy abból éljenek meg.

A politikus őszintén beszélt arról is, hogy az alkotómunka miatt szereti annyira a politikát, melyet afrodiziákumhoz és finom droghoz hasonlított.

„Alkotás a szőlőtelepítés, alkotás a borkészítés, alkotás a könyv írás, alkotás a szerkesztés, egy műemlék felújítása… Tehát a várbazár elkészítése az egy nagyon komoly alkotómunka volt. Én amikor elmegyek a Várbazár előtt autóval vagy gyalog, akkor én mindig arra gondolok, hogy ez milyen nagyszerű dolog volt.”

Mesélt arról is, hogy nehezen tanulta meg, hogy az ember nem tud mindent megvalósítani, amit megszeretne. Édesapja halálakor döbbent rá arra, hogy semmi lehetőség nincs arra, hogy az ember megváltoztassa a megváltoztathatatlant.

A műsor végén a nézők betekintést kaphattak L. Simon László könyveibe, azok mondanivalóiba.

„Témákat gyűjtök, tehát bőven lesz mit megírnom egyszer majd a politika utáni időkben.”

Teljes adás: 

HírTV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!