2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Ottó 19:30

Deutsch Tamás: Azért támadják Trócsányit, mert ő a magyar Salvini

Hír TV

2019. szeptember 29., vasárnap 20:55

Kommunista időket idéző politikai lincselés történt az Európai Parlament jogi bizottságában – mondja Deutsch Tamás, aki szerint A tanú című filmet idéző döntés született Trócsányi Lászlóról, amely már előre megíratott. A Fidesz európai parlamenti képviselője a Hír TV A nyolcas című műsorában G. Fodor Gábornak úgy fogalmazott, a játék még nem dőlt el, hiszen a makulátlan tisztességű Trócsányi Lászlót utóvizsgára ítélték.

Az Európai Parlament jogi bizottsága összeférhetetlenséget állapított meg csütörtökön Trócsányi László biztosi pozíciója, valamint az Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda állami megrendelései miatt. A Hír TV-ben Deutsch Tamás vágyvezérelt elképzelésnek nevezte azt, hogy a volt igazságügyi miniszter elkaszáltatott volna, hiszen – mint fogalmazott – Trócsányi László „köszöni szépen” a bevándorláspárti balliberális erők támadásait és politikai értelemben is jó egészségnek örvend.

A Fidesz európai parlamenti képviselője emlékeztetett, Trócsányi László egy megbecsült jogászprofesszor, tagja volt az Alkotmánybíróságnak, kilenc esztendőn keresztül elismert tagja volt a Velencei Bizottságnak, volt Magyarország belgiumi és luxemburgi nagykövete, majd franciaországi nagykövete is. Deutsch Tamás közlése szerint a Trócsányit támadóknak azzal van bajuk, hogy az Orbán-kormány igazságügyi minisztereként dolgozott.

Trócsányi László a magyar Salvini, hiszen Salvini volt az az olasz belügyminiszter, aki minden károgás ellenére világossá tette, hogy nem képességbeli akadálya van az illegális migránsáradat megállításának, hanem kizárólag politikai akarat kell hozzá

– tette hozzá Deutsch Tamás, aki rámutatott, Magyarországon Trócsányi László volt az, aki igazságügyi miniszterként létrehozta a jogi határzár bonyolult intézményrendszerét és ő volt az irányítója annak a munkának, hogy minden jogi eszköz álljon a rendelkezésünkre, hogy Magyarországot és az Európai Uniót az Európa felé áramló illegális migránstömeggel szemben meg lehessen védeni.

Az EP-képviselő felhívta rá a figyelmet, hogy Trócsányi László esetében nem egy egyszerűen egy méltatlan döntés született, hanem egy durva, a kommunista időket idéző politikai lincselés történt mindenféle ténybeli alap nélkül.

A döntés előre megíratott - A tanú című filmből ezt jól ismerjük – amiben el szándékoztak kaszálni Trócsányi biztosjelöltségét. A baloldali erők azonban minden uszítás ellenére nem jártak sikerrel. A Trócsányi László biztosjelöltségét nem támogató jogi bizottságot ugyanis utóvizsgára ítélték

– tette hozzá Deutsch Tamás.

Az EP-képviselő kiemelte, az Európai Parlament Jogi Bizottságának döntését követően az Európai Bizottság megválasztott elnöke és az Európai Parlament elnöke konzultált és az Európai Bizottság elnöke a józan ész alapján azt mondta, hogy az új eljárási szabályok értelmében az Európai Parlament illetékes bizottságának indokolnia kell, hogy miért gondolja azt valakiről, hogy összeférhetetlen.

Az EP jogi szakbizottsága hétfőn délelőtt hallgatja meg ismét Trócsányi Lászlót.

Teljes beszélgetés:

Hír TV 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!