2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Lélektáncosok – A Bozsik Yvette Társulat 30 éve

Következik:

Vezércikk 04:00

Requiem a Római-partért – Vetítő

Hír TV

2017. november 5., vasárnap 20:07, frissítve: szerda 12:21

Adás:
2017. november 6–10., hétfő–péntek 11.05
2017. november 13., hétfő 0.05

12 éven aluli nézőink számára nem ajánlott


Hétfő: Aczél II. (ismétlés)
Rendező: Varga Ágota
Aczél György harminckét éven át, 1957 és 1989 között a magyar kultúrpolitika legmeghatározóbb és legellentmondásosabb személyisége volt. Neve és tevékenysége elválaszthatatlan Kádár Jánosétól és a kortól, amelyben éltek. A film kísérletet tesz arra, hogy érthetőbb legyen a még lezáratlan múlt Aczél György, született Appel Henrik portréján keresztül, melyet többek között Heller Ágnes, Herskó János, Jancsó Miklós, Konrád György, Popper Péter, valamint barátok és családtagok rajzolnak meg.


Kedd: A Tóásó-dosszié – Túlélve Bolíviát (ismétlés)
Rendező: Lukács Csaba
Hogy lehetett kibírni öt év tíz hónapot a világ egyik legdurvább börtönében? Mi a háttere a vádalkunak, és hogyan sikerült elmenekülni az országból? Egyáltalán miért ment oda hat évvel ezelőtt Tóásó Előd? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a film.


Szerda: Szekondlájf (ismétlés)
Rendező: Szalay Péter
Morricone, Bill Gates és Tarantino Pilisszentivánra tévedt… Az egész élet nem egy szürrealitás? Olyan világot alkot, amilyen programot betöltesz hús-vér szereplőkkel. Az élet egy piszok kemény játék, csak jó a grafikája.


Csütörtök: Requiem a Római-partért (ismétlés)
Rendező: Mata János
Még két évtizeddel ezelőtt is a vízi sportok szerelmeseinek paradicsoma és a kispénzű budapestiek nyaraló- és kirándulóhelye volt a Római-part. Az utóbbi évtizedek azonban átalakították a környék arculatát, alighanem örökre megszüntetve valami nagyon emberit.


Péntek: A szeretet mint tőke – Szepsy István portréja (ismétlés)
Rendezte: Tallián Hedvig, Tóth Gábor
A szőlőtőkék adják e film keretét, melynek négy szegletében a változó arcú évszakok, aranymetszésében pedig a természettel együtt lélegző, gondolkodó hívő áll. Az inspirációt, a világon egyedülálló tokaji táj szépségéből és talajának utánozhatatlanságából meríti, az Istennel való folytonos összekapcsolódottságra törekedve. Szepsy István megkerülhetetlen alakja a tokaji borvidéknek.


Hétfő: Az ellenség köztünk van

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!