2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Se tanár, se gyerek – Egyenesen

Hír TV

2018. július 11., szerda 16:30, frissítve: szerda 16:38

Adás:
2018. július 11., szerda, 19.00.
2018. július 12., csütörtök 00.30.
2018. július 12., csütörtök 13.30.

Se tanár, se gyerek
Nyugdíjas pedagógusokkal enyhítené a tanárhiányt az MSZP, de a Fidesz hallani sem akar róla. A szocialisták szakpolitikusa szerint lassan a takarítókat kell befogni tanítani, már ahol egyáltalán marad még gyerek – vendégünk Kunhalmi Ágnes.

Bíróság előtt KGBéla
Várhatóan titkos információk is elhangzanak majd Kovács Béla, kémkedéssel vádolt volt jobbikos EP-képviselő tárgyalásán. Az ügyészség szerint KGBéla aktívan segítette az orosz hírszerzést, magyarán kémkedett – a stúdióban Kovács Béla ügyvédje, Szikinger István.

Mesterterv
Tíz év múlva dupla fizetések, négy és fél százalékos GDP-emelkedés, valamint teljes foglalkoztatottság – ezek a paradicsomi állapotok várnak hazánkra az MNB legújabb, ezúttal 180 pontos reformprogramja alapján. Mikor leszünk Ausztria? - Csillag Istvánt kérdezzük.

Tömeges kirúgások?
Százezer embert rúgnának ki a közszolgálatból, hogy ezzel enyhítsék a versenyszféra munkaerőhiányát - a gyáriparosok javaslata alapján. Hogy pontosan kiket bocsájtanák el, nem világos, főleg, hogy az közszolgáltatások területén is tizenötezres munkaerőhiány van. Itt lesz Székely Tamás, szakszervezeti vezető.

Rasszista cserkészek?
Sem hitük, sem származásuk miatt nem illenek a magyar cserkészek közé a sajókazai roma gyerekek – állítólag ezzel utasították el egy borsodi iskola csatlakozását a magyar cserkészszövetséghez. Az intézmény vezetői szerint ez rasszizmus, a cserkészek szerint viszont csak messze vannak egymástól az értékközösségeik. Az iskola igazgatóját kérdezzük.

Lendületes helybenjárás
Az elmúlt nyolc évben sem lett versenyképesebb Magyarország, lényegében ennek a beismerése a Matolcsy vezette MNB legújabb, 180 pontos reformcsomagja. Mit érnek az újabb nagyívű víziók és mikor leszünk Ausztria? A stúdióban erről is beszélgetünk Lendvai Ildikóval és Szalma Botonddal.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!