2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Hírvilág: Választások lesznek Olaszországban?

2019. augusztus 10., szombat 20:05

A Liga vezetője, aki egyben belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes is azt mondta: a jövő héten összehívják a parlamentet és megteszik a szükséges lépéseket. Salvini azzal indokolta a döntést, hogy koalíciójuk az Öt Csillag Mozgalommal működésképtelenné vált.

"Mindig szívből végeztem a munkám, őszintén és büszkén, ha szabadon tehettem és ha végigjárhattam az utam. Most azonban rájöttem, hogy valaki próbál megállítani, így a döntést lehetőségét az olasz emberek kezébe helyezem. Ti fogtok döntést hozni, senki más." - magyarázta az Adria-parti városban támogatói előtt a Matteo Salvini.

A koalíciós partnerek között már korábban is feszült volt a viszony, az utolsó csepp a pohárban azonban az volt, hogy az Öt Csillag Mozgalom indítványozta, a szenátus állítsa le a Torino-Lyon vasútvonal építését, amelyet a Liga támogatott. Álláspontjuk szerint ugyanis az építkezés komoly természeti károkat okoz. Az Öt Csillag Mozgalom vezetője, Luigi Di Maio a szakításra reagálva azt írta, nem félnek az előrehozott választásoktól.

Brexit

A londoni vezetés arra törekszik, hogy megállapodás nélkül szűnjön meg az Egyesült Királyság EU tagsága erről cikkeztek a Baloldali és konzervatív brit lapok kedden. Sajtóértesülések szerint egy vasárnapi Brexit-ügyi egyeztetésen a brit tárgyalók kijelentették, a kabinetük első számú forgatókönyve az alku nélküli Brexit. Az állításokat azonban a brit kormány visszautasította.

Szakértők szerint ha az augusztus végi franciaországi G7 csúcstalálkozón nem születik valamilyen egyeszség a londoni és a brüsszeli vezetés között, akkor az Egyesült Királyság nagy eséllyel megállapodás nélkül fog kilépni az Unióból.

Donald Trump Ohio-ban

A first ladyvel együtt érkezett a hétvégi lövöldözések egyik helyszínére Donald Trump. Az ohioi Daytonban azonban tüntetők fogadták az amerikai elnököt.

Tetteket akarunk – skandálták a demonstrálók, akik szerint az Egyesült Államok első embere migráns-ellenes politikájával és rasszizmustól fűtött retorikájával feszültséget szít az országban. A tiltakozók a többi között a támadó fegyverek betiltását követelték.

Ismét tüntettek Hongkongban

Vasárnap ismét több tízezer ember vonult Hongkong utcáin, hogy az erősödő kínai befolyás ellen tiltakozzon. A rohamrendőrök a város több pontján könnygázt vetettek be, 44 embert őrizetbe vettek. A tüntetés a hét elején is folytatódik a közlekedést megbénító akciókkal. Ennek ellenére Carrie Lam kormányzó, továbbra sem mond le posztjáról.  A tiltakozók általános sztrájkra szólítottak fel és kora reggeltől a közlekedést megbénító akciókba kezdtek. Utakat zártak el és akadályozták a vonatközlekedést is. A hongkongi repülőtér eddig több mint 200 járatot törölt, miután a légiirányítók közül többen nem mentek munkába.

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!