2020. december 1.,
kedd, Elza napja

Hírvilág: Nem csitulnak a zavargások

2020. augusztus 2., vasárnap 16:45

Csatatér - nem csitulnak a zavargások, de kivonják a szövetségi rendőröket Portlandből; Csúcsok - percenként hal meg egy amerikai, a fertőzöttek száma az ötmilliót közelíti meg az Egyesült Államokban; Csendesedés - Tűzszünetet kötöttek egymással a kelet-ukrajnai lázadók és a kijevi kormányerők.

Két hónapja folyamatosak a zavargások Portlandben: Folytatódtak az erőszakos antirasszista tüntetések az Egyesült Államokban. Portlandben gyújtogattak, barikádokat emeltek, és kövekkel, illetve egyéb tárgyakkal dobálták meg a rendőröket.

Sokkoló számok: Sokkoló adatok érkeznek az Egyesült Államokból. Percenként meghalt egy amerikai a koronavírusban a szerdai nap folyamán. A fertőzöttek száma pedig átlépte a 4 és fél milliót. Florida, Arizona, Texas és Kalifornia új gócpontnak számít. Közben a bolíviai kormány tagjai közül már 9-en kapták el a kórt. Legutóbb az oktatási miniszter tesztje lett pozitív.

Járvány és migráció: Az olasz kormány veszélybe sodorja az egész országot - ezt jelentette ki a jobboldal vezetője. Matteo Salvini szerint a baloldali kabinet az olaszokat szigorú ellenőrzésnek veti alá, miközben a menekülttáborokból százával szöknek el a fertőzésveszélyes illegális bevándorlók. Közben Máltán egy 94 fős migránscsoportból 65 embernél mutatták ki a koronavírust.

Újabb koronavírus gócpontok: Újabb koronavírus gócpontok alakulnak ki Közép-Európában. Egyes régiókban a járványgörbék újra kiugróan magas adatokat mutatnak. Ausztriában egy üdülőközpontban 68-an betegedtek meg. Kritikus a helyzet Romániában és Ukrajnában, ahol a sok beteg miatt a kórháza k is túlterheltek.

Elindult útjára a legújabb Mars-járó: A NASA története egyik legambiciózusabb küldetésének célja, hogy kiderítse, volt-e élet valaha a vörös bolygón, és kőzetmintákat juttasson vissza a Földre. A Mars-járóval egy Mars-helikopter is utazik.

 

Teljes adás: