2020. október 25.,
vasárnap, Blanka, Bianka napja

Svájci segítség a pécsi állatmenhelynek

Hír TV

2018. július 12., csütörtök 21:46, frissítve: csütörtök 22:48

Egy svájci alapítvány önkéntesei újítják fel az ország egyik legnagyobb állatmenhelyén, a pécsi Misina egyesületnél a ketreceket és kifutókat. Önkénteseik egy hétig dolgoznak a telepen. Adományuk értéke mintegy 3 millió forint.

A Misina Természet és Állatvédő Egyesület területén 500 állat él, ebből 250 kutya. Éves költségvetésük 70 millió forint, ami a működéshez kell, felújításra nem marad pénzük

„Nagyon nagy segítség anyagilag és erkölcsileg egyaránt, amit kaptunk. Anyagilag, azt kell, hogy mondjuk, csak az anyagköltsége ennek a projektnek két és fél millió forint. Erkölcsileg pedig azt gondolom, nagyon sokat jelent, hogy ez a világ minden táján tevékenykedő alapítvány most már másodszer jár nálunk. És úgy tűnik, bízunk benne, hogy a következő évben is jönni fog. Tehát egy hosszú távú együttműködés elé tekintünk. Bízunk mi ebben” – nyilatkozta Farkas Tamás, a Misina Természet és Állatvédő Egyesület.

Az alapítványt csaknem 20 éve hozta létre Susy Utzinger svájci újságíró. Önkénteseivel tavaly Pécsett a kutyakifutók ketreceit újították fel, idén a macskák, a rágcsálók és a mosómedvék lakhelyét tették rendbe.

„Nagyon fontosnak érezzük azt a tevékenységet, amit a Misina végez. Ez megmutatkozik abban, hogy nemcsak állatmenhelyként működnek, de örökbefogadással és ivartalanítással is foglalkoznak. Mindemellett az is fontos, hogy gyerekeket oktatnak a felelősségteljes állattartásra” – emelte ki Susy Utzinger.

A svájci Susy Utzinger Alapítvány támogatókból tartja fenn magát. Mára olyan nagyra nőttek, hogy pénzük nagy részét külföldi állatotthonok felújítására költik.