2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Roadshow-ra indul a Kékszalag

Hír TV

2018. június 24., vasárnap 17:32, frissítve: vasárnap 18:31

Házhoz megy idén a Kékszalag, Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülő vitorlásversenye. A szervezők hétvégenként több helyszínre kitelepülnek, ahol például egy mini kiállításon látható a Kékszalag-története, és előnevezni is lehet a regattára. A roadshow első állomásának Balatonlelle adott otthont.

A roadshow-val azokat a vitorlázókat szeretnék megszólítani a Kékszalag szervezői, akik eddig távol maradtak a versenytől. A találkozókon minden információt meg lehet tudni a Kékszalagról, a legfontosabb tudnivalókról pedig kiadványt is készítettek. A több mint 150 km-es versenyen nem csak rutinos vitorlázók indulnak, nekik jó tanácsokkal is szolgálnak.

„Figyeljenek a dehidratációra, hiszen az ember a verseny izgalmában előfordul, hogy órákig elfelejt inni, és még egy szélárnyékos, illetve napárnyékos helyen is ki lehet száradni, továbbá figyeljenek arra, hogy megfelelő mennyiségű kalóriát vigyenek be” – tanácsolta az indulóknak Limoneti Bendist Tamás, vitorlázó.

A július 26-án rajtoló Kékszalagra akár nevezni is lehet a roadshow állomásain. A vitorlázni vágyók pedig összesen 11 legendás versenyhajó, köztük például Litkey Farkas legénységébe is bekerülhetnek, ha pályáznak.

„Egy kis motivációs levelet kell írni gyakorlatilag annak a hajónak a kormányosának, amelyikre szeretnénk felülni a Kékszalagon, és a kormányos pedig a lelkesedés, és az elszántság alapján majd kiválasztja azt, akit elvisz a fedélzetén az 50. Kékszalag Erste Nagydíjon” – mondta Rápolthy Edit, a Magyar Vitorlás Szövetség kommunikációs vezetője.

A roadshow-n mini kiállításon a Kékszalag történetével is meg lehet ismerkedni, kiderül például, hogy a legkevesebb induló 15, a legtöbb pedig 593 volt, legtöbbször pedig a Tramontana nevű hajó futott be elsőként.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!