2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Rekordösszeg gyűlt össze az óceánok védelmére

2017. október 7., szombat 07:39

Több mint 6 milliárd euró jött össze 112 ország állami és magánkézből érkezett felajánlásai révén a Málta fővárosában, Vallettában megrendezett A mi óceánunk (Our Ocean) elnevezésű konferencián.

Az összegyűlt pénzösszeg csaknem felét az Európai Unió – a pénteken véget ért kétnapos konferencia szervezője –, annak huszonnyolc tagállama, valamint az Európai Fejlesztési Bank (EIB) ajánlotta fel.

A konferencia célja az óceánok védelmét szolgáló projektek, úgy mint a műanyaghulladékok és az illegális halászat elleni harc, valamint az éghajlatváltozás hatásainak tanulmányozására irányuló programok finanszírozása és megszervezése.

A tengerek szennyezettsége súlyos probléma: évente több mint tízmillió tonna hulladék kerül a nyílt vizekbe. Jelenleg a Föld tengeri és part menti területeinek kevesebb mint öt százaléka élvez törvényi védelmet.

A 2014 óta rendszeresen megrendezett A mi óceánunk konferencia révén eddig mintegy 8,7 milliárd eurót sikerült összegyűjteni az óceánok védelmére, és a résztvevők elhivatottságát jelzi, hogy a 2017-es év felajánlásai felülmúlták a szervezők várakozásait.

(MTI)

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!