2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Nagyszombaton indul a Balaton különlegessége

2015. március 9., hétfő 12:50, frissítve: hétfő 13:03

Hibrid meghajtású hajóval készülnek a szezonra a Balatonon. A vízi járművek karbantartásán, felújításán még javában dolgoznak. Az első hajó hagyományosan húsvét előtt, nagyszombaton indul.

A 10 méter hosszú, 22 fő befogadására képes hibrid hajó lesz az idei hajózási szezon legérdekesebb újdonsága a Balatonon. Badacsony és Fonyód között közlekedik majd, és Magyarországon elsőként villanymotorja és dízelmotorja is lesz. „A kikötőbe való bekötés, illetve az onnan való elindulás folyamán mindenképpen az elektromos motorokat fogják használni, és biztos vagyok abban, hogy a délutáni, esti órákban – amikor sétahajóprogramot bonyolít a hajó – csak elektromos motorokkal fogják működtetni. Reményeim szerint akár az üzemidő 40-50 százalékában belső égésű motorok nélkül, csak a villanymotorok segítségével fog közlekedni” – fogalmazott Viszkei András elektromoshajó-gyártó.


A Siófok nevű katamaránon gőzerővel folyik a munka, a nagy utasszállító kívül-belül megújul a nyárra. „Most a formavilágát újítjuk föl, ebben egy külsős dizájnercsapat, egy belsőépítész-csapat segítségét vettük igénybe, és teljesen új a koncepció. Ez Magyarország első teljesen akadálymentesített hajója lesz, ami azt jelenti, hogy a hajón belüli szintkülönbségeket is teljes értékűen meg tudják majd a mozgássérültek oldani” – mondta Halmos Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

Az idén nem emelte a jegyárakat a balatoni hajózási társaság. Több kedvezményt is bevezetnek, ebben a szezonban már lehet gyermekkerékpárjegyet is váltani, és a gyorshajókon is vihetik magukkal az utasok a kerékpárokat.


Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!