2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Mégsem találták meg a legendás aranyvonatot

2015. december 15., kedd 20:55, frissítve: kedd 20:58

Mégsem találták meg a náci aranyvonatot Lengyelországban. A krakkói műszaki egyetem szakértői megvizsgálták a helyszínt és nem találták nyomát a legendás szerelvénynek. Egy lengyel és egy német kincsvadász még nyáron jelentette be, hogy Walrzych város közelében megtalálták az állítólag 1945-ben eltűnt, kincsekkel megrakott vonatot.

A krakkói műszaki egyetem professzora közölte a kiábrándító hírt a feltételezett náci aranyvonat állítólagos megtalálóival. A radarokkal végzett mérések igazolták, hogy a kelet-lengyelországi Walrzych alatt valóban lehetnek alagutak, de a vizsgált helyen a szakértők szerint nyoma sincs a legendás szerelvénynek.

Két kincsvadász nyáron jelentette be, hogy találtak egy vonatot Walrzych alatti alagutakban. Úgy tűnt, hogy igazolni tudják azt a feltételezést, hogy a szovjet csapatok elől menekülő nácik 1945-ben a közeli erdők alatt rejtettek el egy hadizsákmányt szállító szerelvényt. A felfedezők továbbra is ragaszkodnak az elméletükhöz. „A mi kutatásunk eredménye alapján rejtőzik ott egy vonat, sőt van egy rövidebb alagút is, ahol van egy másik szerelvény” – fogalmazott Piotr Kopen kincsvadász.

Egy másik aranyvonat létezése már ismert. A nácik 200 millió dollár értékű kinccsel megrakott szerelvényt küldtek Budapestről Németországba. Azt a vonatot az amerikai csapatok fogták el.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!