2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Klasszikus és különleges fogások is készültek

2016. április 3., vasárnap 10:13, frissítve: vasárnap 11:31

Negyedik alkalommal tartották meg a halünnepet a székesfehérvári horgásztavaknál. A főzőversenyen 60 csapat vett részt, ahol a különleges halételek mellől a klasszikus halászlé sem hiányozhatott. Amíg a felnőttek főztek, addig a gyerekek ingyen kipróbálhatták a horgászatot.

Kígyózó sor várt a város halászlevére, amit ezúttal a hatalmas üstben bajai módra készítettek, 600 kilogramm halból. A szervezők szerint a rendezvény jó alkalom a közösség összekovácsolására.

„Ez egy több mint 13 ezer fős közösség. Azt lehet elmondani, hogy a legnagyobb civil szerveződés az a horgász közösség. Ez a rendezvény egy ilyen hirtelen jött ötlet volt négy éve, az volt a cél, hogy összekössük a város polgárait gyakorlatilag a horgász szervezetekkel” – mondta Nagy Attila, a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetségének elnöke.

A halfogyasztás népszerűsítése is fontos cél, illetve annak a tévhitnek az eloszlatása, hogy a hal drága és nehéz elkészíteni. A szakácsok ugyanis azt mondják, a pontyhoz vagy a keszeghez is könnyű hozzájutni.

Mindegyik csapat saját halászléreceptjével pályázott az aranyéremre. A hagyományos fogások mellett különlegességek is készültek.

„Tárcsán elkészítünk például túrós csuszával egy harcsapörköltet, egy roston süllő salátaágyon, illetve lesznek különlegességek, ott éppen látszik egy szalonnával tűzdelt balin egy mascarponés polentával tálalva. Próbálunk kicsit színesíteni, kicsit felturbózni ezeket, hogy minél többen szeressék meg a halakat” – mondta Surány József résztvevő.

Amíg a felnőttek főztek, addig a gyerekek a tóparton vártak a nagy fogásra. Az egynapos gasztronómiai rendezvényre több ezren látogattak ki.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!