2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Elrajtolt a Nemzeti Regatta

2017. június 11., vasárnap 10:59

Elrajtolt a Nemzeti Regatta. A kétnapos siófoki rendezvényen a vitorlásversenyen induló településeket is megismerhetik, amelyek saját standjaikon mutatják be a látogatóknak nevezetességeiket és gasztronómiai különlegességeiket.

Harmincnyolc csapat négy futamban versenyzett egymással a Nemzeti Regatta első napján. A hajókat és a kormányosokat a balatoni Hajózási Zrt. adta, a héttagú legénységet a települések állították ki.


„A tavalyi évben amikor kerestünk megfelelő programokat a hajózás 170. évfordulójának megünneplésére, akkor támadt ez az ötlet, és elég hamar a megvalósítás útjára léptünk, stratégiai partnerünk lett ebben a Magyar Vitorlás Szövetség, illetve Siófok városa is, az alapötlet gyakorlatilag párhuzamos volt a nemzeti vágta alapötletével” – mondta Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

A csapatok harmada érkezett a Balaton partjáról. Tósoki Imre tihanyi polgármester például arról beszélt, tavaly nem sikerült a döntőbe jutniuk, „és most megfogadtuk, hogy az idei évben mindenképpen szeretnénk oda eljutni, és meg kell, hogy mondjam, nagyon szerencsés volt a sorsolásunk, mert egy nagyon profi vezetőnk van.”

A települések a színpadon és saját standjaikon is bemutatkozási lehetőséget kaptak. Az ízek versenyére saját gasztronómiai különlegességeiket készíthették el.

„A víz a vízzel találkozik, ez volt tavaly a mottónk, most egy kicsit másképp raktuk össze, a horgászatot találtuk ki, és megpróbáltuk ugyanúgy, mint tavaly a közös dolgot, Balaton és a Kis-Duna között megtalálni” – ismertette bemutatójukat Szalai László, Dunaharaszti független polgármestere.

A Bahart fődíjként idén is felajánlotta, hogy az egyik balatoni személyszállító hajó egy évig viseli majd a győztes település nevét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!