Egy gyenesdiási cukrász készítette el idén az év fagyiját
Hír TV
2018. május 21., hétfő 11:47, frissítve: hétfő 13:21
Gyenesdiásra vándorolt idén az év fagylaltja kupa, ami Somogyi Renáta bazsalikomos málnája nyert el. A fiatal cukrász egy hagyományos és egy szokatlan alapanyagot párosított, így született meg az aranyérmet elnyerő kreáció.
„Elég sokat kísérleteztünk, és ezeket a fagyikat ilyenkor édesapámmal együtt találom ki, együtt születik meg az ötlet. Ez is egy hosszú folyamat volt, főleg az év fagylaltja nyertesnél, a bazsalikomos málnánál, mert kezdetben rozmaringgal próbálkoztunk, és azt éreztük, hogy jó-jó, de annyira még nem, és végül a bazsalikomra esett a választás, és hál' Istennek befutó lett” – mesélte.
Renáta gyakorlatilag szülei fagylaltozójában nőtt fel, és annyira megszerette a szakmát, hogy ezen a területen folytatta a felsőoktatásban is.
„Elismert szakembere a fagylaltszakmának, és tulajdonképpen a legnagyobb erénye abban lehet, hogy nagyon jó, minőségi, természetes alapanyagokkal dolgozik, és hozzáteszi azt a szakértelmet, amit a szüleitől is örökölt, és a mi képzésünkön is tud hasznosítani” – mondta dr. Somogyi László, a Szent István Egyetem docense.
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének versenyén 40 cukrászda 72 fagylaltja szerepelt. Somogyi Renáta az év fagylaltja mellett több kategóriában is nyert, ezért megkapta a kézműves nívó díjat is.