2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:00

Átírta a debreceni Virágkarnevál forgatókönyvét az idő

2015. augusztus 20., csütörtök 12:50, frissítve: csütörtök 15:21

Debrecenben a szakadó eső ellenére is megtartották a 46. Virágkarnevált. A több tízezres közönség idén a korábbi éveknél több, összesen 16 virágkocsit láthatott a felvonuláson, amely hagyományosan a biciklisek és a veterán autók felvonulásával kezdődött reggel a cívisvárosban.

Virágokkal díszített biciklikkel több százan indultak el a hagyományos kerékpáros felvonuláson. A biciklisek után pedig a veterán autók és motorok vonultak fel Debrecen utcáin.

A fanfárok a karneváli menet kezdetét jelezték. A nézők esernyők alól figyelték a felvonulást. Ez a nagykanizsai család a zuhogó eső ellenére is végignézte a karnevált. „Mi egyszer már láttuk nagyon régen, most elhoztuk az egész családot. A lányok is nagyon élvezik a mazsoretteket, de hát sajnos ez van, de azért hűségesek vagyunk, végignézzük az egészet” – mondta az egyik érdeklődő.

A fellépők is esernyők alatt, pulóverekben, esőkabátokban vonultak. A produkciókat azonban ez nem befolyásolta. Semmit sem változtattunk, mindent úgy fogunk csinálni, ahogy megtanultuk. Annyi, hogy sajnos a gyönyörű ruhánk nem látszik, de nem zavar bennünket, nyomjuk ezerrel” – jelentette ki Verdes Lilla fellépő.

Több külföldi csoport is fellépett a karneválon. Érkeztek például Franciaországból, Törökországból, és Romániából is.  A 46. Debreceni Virágkarneválon 16 virágkocsi vonult fel. Van, aki szerint esőben még szebbek voltak az élővirágok.

A virágkocsik a zuhogó eső ellenére a Nagyerdei Stadionig vonultak, a fellépők azonban nem mentek végig az útvonalon. A kocsikat este a stadionban tekinthetik meg a nézők újra. A 46. debreceni virágkarnevált este a Karneváléj és tűzijáték zárja.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!