2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

A miskolci lehet Európa legszebb adventi villamosa

Hír TV

2017. december 25., hétfő 14:21

A miskolci lehet Európa legszebb adventi villamosa. Egy cseh internetes oldalon indult verseny az európai városok között, a szavazáson toronymagasan vezet a miskolci szerelvény. Az ünnepi jármű már hatodik éve közlekedik a városban, és minden alkalommal megújul. Idén rénszarvasokkal teli táj és egy kandalló is biztosítja a karácsonyi hangulatot.

Menetrend szerint, a szokásos útvonalon közlekedik Miskolcon az adventi villamos. A látványosságra sokan kíváncsiak, gyakran más városokból is érkeznek, hogy felülhessenek rá. A különleges villamos külsejét idén a téli tájon vágtató, fénycsövekből kirakott rénszarvasok díszítik, belül pedig egy kandalló áll. A hangszórókból karácsonyi dallamok szólnak, és rendszeresek az élőzenés produkciók. A Miskolci Közlekedési Vállalat hatodik alkalommal öltözteti adventi díszbe a villamost.

„Már többször voltunk a villamoson, és a gyerekeket mindig elhozzuk ilyenkor advent környékén. Szeretjük, mert érdekes, szép a díszítése, belül lehet szép emlékképeket csinálni, összehasonlítjuk a tavalyival, és jól érezzük magunkat” – mondta Ráczné Cseh Erzsébet.

A miskolci villamos egy nemzetközi versenyen is nagy fölénnyel vezet: egy cseh internetes portálon Európa legszebb adventi villamosát keresik.

„Erre nagyon büszkék vagyunk. Hat ország 17 nagyvárosa versenyeztette meg a villamosokat, olyan városokról beszélünk, mint München, Bécs és Prága. Illetve magyarországi nagyvárosok is, mint Budapest, Debrecen és Miskolc. Itt bizony, jelen állás szerint, ha jól tudom, 67 százalékkal vezet, toronymagasan Miskolc adventi villamosa” – mondta Vaskó Tiborné, az MVK Zrt. operatív igazgatója.

A miskolci adventi villamoson érvényes jeggyel vagy bérlettel lehet utazni. A jármű advent első vasárnapjától vízkeresztig, vagyis január 6-ig közlekedik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!