2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

A Harry Potter rekordját is megdöntötte a Star Wars

2015. december 19., szombat 12:50

Zártkörű vetítésen mutatták be a Csillagok háborúja legújabb epizódját a Fehér Házban. A filmet olyan katonák és rendőrök hozzátartozói nézhették meg Barack Obamával, akik fegyveres konfliktusban hunytak el.

Rohamosztagosok és R2–D2 kísérte Josh Earnest fehér házi szóvivőt a sajtótájékoztatóra. A látogatás apropóját az adta, hogy a Fehér Házban privát vetítésen mutatták be a Csillagok Háborúja – Az ébredő Erő című filmet. A vetítést az úgynevezett arany csillagos családoknak tartották, vagyis azok hozzátartozóinak, akik fegyveres konfliktusban hunytak el.

Barack Obama rövidre fogta év végi sajtótájékoztatóját a filmbemutató miatt. „Nem a sajtótájékoztató a legfontosabb dolog, ami ma a Fehér Házban történik. Ma lesz a Csillagok Háborúja vetítése, és jönnek a gyerekek úgyhogy megpróbálok viszonylag rövid lenni” – fogalmazott az elnök.

Nem csak az amerikai elnök rohant a filmet megnézni, világszerte több millió ember is. Az alkotás Európában és Észak-Amerikában már az első nap rekordokat döntött.

„A Csillagok Háborúja az észak-amerikai mozikban múlt éjjel – az este hét órakor kezdődő előadásoktól az éjfél utániakig – 57 millió dollárt hozott. Ezzel új rekordot állított fel, és a Harry Potter és a halál ereklyéi 2.-t győzte le, amely 43 millió dollár bevételt termelt, és a csúcs évekig tartotta magát. Ez igazán nagy nyitónapi rekordot jelez előre, vagyis a Harry Potter film 91 millió dolláros nyitónapjának megdöntését. Ami a hétvégi rekordokat illeti, fél éve a Jurassic World 209 millió dollárt hozott az észak-amerikai mozikban, ezt próbálja meg túlszárnyalni a Csillagok Háborúja” – mondta Paul Dergarabedian médiaelemző.

A Disney 200 millió dollárból készítette el a filmet, s azt várják, hogy dollármilliárdok befolynak a stúdióhoz az IMAX-hez bevétel gyanánt.

Közben Los Angelesben a Pershing térre folyamatosan éreztek a jedi-ruhába és más Csillagok háborúja-karakterek ruhájába bújt rajongók. „Azért vagyok itt, mert teljes Csillagok háborúja-hétvégét rendeztünk. Tegnap megnéztem a filmet, ma fénykardozom, holnap pedig irány Disneyland” – mondta egy rajongó.

Az új Csillagok háborúja film a George Lucas által 1977-ben megálmodott széria hetedik epizódja. A következő, sorban a nyolcadik rész várhatóan 2017-ben kerül a mozikba.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!