2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Hazahúzó 01:00

Százak fürdőztek újévkor a Balatonban

Hír TV

2018. január 2., kedd 08:04, frissítve: kedd 08:50

Több mint ötszázan csobbantak idén a Balatonba újév alkalmából. A január 1-jei jeges vízben fürdőzés már hagyomány Szigligeten. Az alig 1-2 percig tartó fürdésre évről évre többen vállalkoznak. Sőt, már más balatoni településeken is szerveztek hasonló eseményt.

A december 24-én a vízbe állított karácsonyfát is ki kellett hozni a fürdőzőknek az újévi csobbanáson. Idén már több mint ötszázan voltak olyan bátrak, hogy megmártózzanak az alig háromfokos Balatonban.

Az első szigligeti csobbanást hét éve tartották, akkor harmincan vállalkoztak a jeges fürdőzésre. A szervezők a téli Balatonban rejlő lehetőségekre akarták így felhívni a figyelmet. Mostanra ezreket vonzó tömegrendezvénnyé nőtte ki magát az újévi esemény.

„Szerintem hat-hétezer ember volt, aki nézte a csobbanókat, a fürdőzőket, próbáltunk minél színesebb programokat, most éppen a Compact Disco zenél, hihetetlen jó hangulatot csinálnak, vízibicikli-verseny volt híres emberekkel, fürdőruhaverseny. Ez kell az embereknek. Bizonyítani kell, hogy január elsején is van élet a Balatonnál” – nyilatkozta Balassa Balázs, Szigliget polgármestere.

Az újévi csobbanáson csak orvosi vizsgálat után lehetett részt venni, és a fürdőzőkre a vízi mentők is vigyáztak.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!