2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Összefogott a szeretetszolgálat és az üzletlánc

Hír TV

2017. december 14., csütörtök 21:57, frissítve: csütörtök 21:58

Alapvető élelmiszereket gyűjt egy élelmiszerlánc a Máltai Szeretetszolgálattal közösen. Tavaly több mint 30 ezer családnak jutott a csomagokból, és a tervek szerint idén sem kapnak kevesebben.

Országszerte tartós élelmiszert gyűjt a rászorulóknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az egyik osztrák üzletlánc közös jótékonysági akciójában. Mindenkit arra próbálnak emlékeztetni, hogy ami az egyik embernek apróságnak tűnik, az másnak az életet jelenti.

Nekem igazából az tölti el örömmel a szívemet, hogy vannak emberek, akik itt vásárolnak és megosztják azt, amit megvesznek, nem feleslegükből adnak az emberek, hanem abból adnak, amire nekik is szükségük van, ha ennek a perspektíváját, ennek az igazi üzenetét magunkévá tudnánk tenni, akkor ez azt jelenti, hogy megosztjuk nemcsak az ételünket, hanem megosztjuk egymással az életünket is – mondta Kozma Imre, a Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke.

A kijelölt üzletekben december 19-ig várják az adományokat.

Az idei évben 161 áruházban hat napon keresztül a tartós élelmiszereket, kérve a vásárlóink segítségét, hiszen ők a legfontosabb elemei ennek a történetnek, nélkülük nem tudunk segíteni. Tavalyi évben az akció olyannyira sikeres volt, hogy az összegyűjtött adomány mennyisége elérte a 288 tonnát, ebből több mint 30 ezer családnak tudtunk segítséget nyújtani – mondta el Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

A csütörtöki eseményen az üzletlánc jelképesen átadta a legutóbbi kezdeményezésük során összegyűlt egymillió forintot.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!