2017. december 12.,
kedd, Gabriella napja

15°

Bántalmazott nőknek segít a segélyszervezet

SZA

2017. április 19., szerda 07:54, frissítve: szerda 17:37

A bántalmazott nők megsegítésére hozott létre egy weboldalt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet. A bajban lévők jogásztól, pszichológustól és szociális munkástól kaphatnak tanácsot.

Ezen a honlapon, a Meddigmehet.hu-n kérhetnek tanácsot azok a nők, akiket élettársuk vagy férjük bántalmaz. A weblapon jogászok, pszichológusok és szociális munkások segítik a bajban lévőket. A regisztráció anonim.

„Az érintettek nagyon sokszor nem mernek beszélni arról, amit átélnek, hiszen bizonytalanok abban, hogy ez, ami velük történik, ez vajon bántalmazás-e már, vajon mások is úgy értelmezik-e, hogy ők bántalmazást élnek át, illetve tartanak attól, hogy a környezetük hogyan fogja megítélni azt, ami velük történik” – mondta el Senkár Éva pszichológus.

Az online tanácsadó oldalt az Ökumenikus Segélyszervezet hozta létre.

„Hiába anonim a dolog, de emberekkel foglalkozunk, nagyon súlyos emberi problémákkal, tehát mi törekedni fogunk arra, hogy az a stáb, aki ezt a munkát végzi, az minden támogatást megkapjon tőlünk, monitoringoljuk a munkájukat, hogy legyen arra lehetőség, hogy folyamatosan legyen arra lehetőség, hogy átbeszéljük, hogy milyen módon fogunk beleavatkozni a történésekbe” – mondta Lehet László, a segélyszervezet elnök-igazgatója.

Az egyik hazai mobilszolgáltató is támogatta az oldal létrejöttét.

„A cél mindenképpen a megelőzés lenne, de ha a dolog megtörténik, akkor a felvilágosítás, a segítségnyújtás, a másik célunk ezzel, ahogy elhangozott, egy olyan rendszer indult el a mai napon, a Meddigmehet.hu, aminek a segítségével a bántalmazottak információkat kaphatnak arról, hogy valóban hol a határ” – nyilatkozta Beck Görgy, a Vodafone Magyarország elnöke.

Magyarországon minden negyedik nőt ütött már meg férfi.