2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Úszószövetség: Bienerth Gusztávot megbuktatta a közgyűlés

2017. szeptember 1., péntek 12:18, frissítve: péntek 16:56

Alig nyolc hónap után megbukott a Magyar Úszó Szövetség elnöke. Bienerth Gusztáv visszahívásáról rendkívüli közgyűlés határozott, miután a tagság egyöntetűen ellene fordult. A szövetség szeptember 24-én választ új vezetőt. Bienerth a szavazás után azt mondta: büszke az elvégzett munkájára.

„Nem voltam partner, nem vagyok partner, és nem leszek partner a rágalmazó, ócsároló, a munkát hátráltató, rosszindulatú zagyvaságnak” – mondta Bienerth Gusztáv, aki körül a vizes világbajnokság után teljesen elfogyott a levegő. A szövetség nem volt vevő a januárban kinevezett korábbi turisztikai kormánybiztos stílusára. Az ellenőrző testület és az elnökségi tagok távozása miatt összehívott közgyűlésen Bienerth a Deloitte könyvvizsgáló cég jelentésébe kapaszkodott, amely szerinte súlyos szabálytalanságokat tárt fel a Gyárfás-féle vezetés tevékenységéről.

„Röviden, ne mismásoljunk. Ez a vérprofi, független cég gyakorlatilag azt mondja – nem így –: gazdálkodási kupleráj volt, alkalmatlan ellenőri testület, nem valós mérleg, felkészületlen és nem független könyvvizsgáló” – sorolta.

A napirendi pontok előtt botrány tört ki: Bienerth Gusztáv maga akarta levezetni az ülést, amit azonban a tagság ellenzett, majd tüntetni kezdtek az elnök javaslata ellen. A kedélyek aztán lenyugodtak, Bienerth elnökségének nyílt szavazás vetett véget. A közgyűlés egyöntetűen, 141 igen, 2 nem, 10 tartózkodás mellett támogatta az elnöki posztról való visszahívását.

Bienerth a szavazás után rögtönzött sajtótájékoztatóján azt mondta: büszke munkájára.

„Nyilván a felhozott indokokkal, bármik is voltak, nem tudok azonosulni, de büszke vagyok arra, hogy az elmúlt több mint hét hónapban a MÚSZ elnökeként segíthettem abban, hogy egy páratlanul sikeres eseménysorozat után lehessünk: fantasztikus balatonfüredi-budapesti világbajnokság, ifi-Eb, ifi-vb, EYOF, Universiade. Hadd ne soroljam azokat a sikereket, amelyeket a magyar úszósport az elmúlt hónapokban elért” – fejtette ki.

A szövetség már jelezte, hogy volt sportolót szeretnének vezetőnek, így az elnöki poszt legnagyobb esélyese Wladár Sándor volt olimpiai bajnok.

A Magyar Úszó Szövetség szeptember 24-én választ új elnököt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!