2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

US Open: Nadal és Federer is döcögősen kezdett

2017. augusztus 30., szerda 12:07, frissítve: szerda 13:18

Kis híján az első körben kiesett Roger Federer a US Open első körében. A svájci teniszező végül öt szettben verte 19 éves ellenfelét, miközben riválisa, Rafael Nadal is készülhet a következő körre.

Kevés hiányzott a bombameglepetéshez az amerikai nyílt teniszbajnokság első körében. Az ötszörös győztes Roger Fderer nagyon megszenvedett a hazai pályán versenyző, mindössze 19 esztendős Frances Tiafoe ellen, végül 4:6, 6:2, 6:1, 1:6, 6:4-el a svájci vette az akadályt.

„Valószínűleg a felkészülésem mégsem sikerült olyan jól, mint reméltem. A montreali torna óta csak az Openre fókuszáltam, reméltem, hogy ennél jobban fog menni a játék. Sejtettem persze, hogy nem leszek top formában, de ennél jobban kellett volna kezdenem. Az ellenfelem kihasználta a hibáimat, a lábmunkám és a látásom sem volt az igazi. Rosszul mértem fel a távolságokat, és nagyon megijedtem a meccs közepén, hogy veszíthetek, de szerencsére össze tudtam magam kapni” – mondta Federer.

Rafael Nadalnak sem volt könnyű dolga az első körben, végül azonban ő is továbbjutott: 7:6, 6:2, 5:2-re győzte le Dusan Lajovicsot.

A nőknél azonban már volt komoly kieső: a címvédő, idén azonban komoly hullámvölgyben lévő Angelique Kerber sima két szettben kikapott japán ellenfelétől, így már az első körben búcsúzott a US Opentől.

„Azt hiszem, kimondhatom, hogy ez nem az én napom volt. A meccsek teljesen más légkörben zajlanak, mint az edzések, lehet, hogy túl könnyen vettem az Opent. Nagyon szomorú vagyok” – nyilatkozta a korábbi világelső.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!