2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Tízezreket vonzott a 31. Vivicittá

2016. április 17., vasárnap 15:36, frissítve: vasárnap 18:01

Több mint 30 ezer nevezés érkezett a 31. Vivicittá városvédő futás különböző távjaira. A honvédelmi miniszter szerint örvendetes, hogy egyre többen érdeklődnek a mozgási lehetőségek iránt, a kormány célja a sportoló nemzet építése.

A 31. Vivicittá városvédő futásra több mint 30 ezer nevezés érkezett a különböző távokra.

„A bemelegítés mindig a ráhangolódásban számít sokat, illetve abban, hogy az izmainkat egy kicsit átmelegítsük, lenyújtjuk előtte – mondta Béres Alexandra. – A futásra egyébként a legjobb bemelegítés maga a futás, de azért például egy hideg reggelen, mint amilyen a mai is volt, nagyon sokat számít, ha az izmok már melegen indulnak. Ezenkívül pedig olyan hangulatfokozó hatása van, hogy rögtön kedvünk van ahhoz, hogy nagy teljesítményt nyújtsunk” – tette hozzá a fitneszvilágbajnok.

Simicskó István honvédelmi miniszter, korábbi sportállamtitkár egy ideje rendszeres résztvevője a városi futóversenyeknek. „Láthatták azt, hogy milyen rekordlétszámban, mennyien indultak a félmaratoni távon is, meg az összes többi távon is, tehát óriási esemény. Sportoló nemzetet szeretnénk fölépíteni. Szerintem ez egy olyan esemény, amely arról szól, hogy kedvet csináljon sok embernek ahhoz, hogy aki még nem kezdte el, az is kezdjen el sportolni” – nyilatkozta a tárcavezető.

A budapesti városvédő futást – olasz mintára – 1986 óta rendezik meg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!