2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Ottó 22:30

Rekordokat döntögetne a Budapest Ironman

2015. április 28., kedd 17:33, frissítve: kedd 17:51

Nézettségi, bevételi és indulási rekordot döntene idén a Budapest Ironman-viadal. A versenyt tavaly rendezték meg először a magyar fővárosban, és egyből a legjobb Ironman-rendezvénynek választották Európában. A verseny két és fél milliárd forintos bevételt hozott.

Négyezer versenyző szavazata alapján a tavalyi Budapesti Ironman-rendezvény lett a legjobb európai verseny, és az első versenyek kategóriájában is világelsőnek bizonyult. Idén ismételhetnek a szervezők, augusztusban ismét Magyarországra látogat a világelit.

– Kétszer több indulót szeretnénk elhozni a versenyeinkre, hiszen lesznek új versenyeink is, a tavalyinál nagyobb bevételt szeretnénk produkálni a fővárosnak, ami nem volt kismiska, hiszen a két és fél milliárd forint elég veretes összeg. Magam részéről több szurkolót szeretnék, nemcsak bent, a központban, hanem kint, a pályán is – nyilatkozta Kropkó Péter hatszoros Ironman-győztes, a Kropko Promotion ügyvezetője.

Az 1,9 km úszásból, 90 km kerékpározásból és 21,1 km-es futásból álló táv teljesítésére eddig 57 országból regisztráltak, összesen nyolcezer indulóra számítanak a szervezők. „Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Budapest felkerült az Ironman versenysorozatának a világtérképére, mindig nagy öröm, ha egy jól felépített, komolyan vehető brandhez tud a főváros is csatlakozni és tud neki otthont adni” – véli Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes

A szervezők szívbeteg gyerekeknek rendeznek sétafutamot, ahol 500 métert gyalogolnak hazai és nemzetközi sportolók a gyermekekkel. A kampány fővédnöke és jószolgálati nagykövete a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Dárdai Pál öccse hirtelen szívhalálban halt meg a focipályán, a szakember ezért vállalta a felkérést.

– Aki ismeri a család történetét, az tudja, hogy nálunk Balázs hirtelen szívhalálban hunyt el, tehát vannak ilyen élmények. Annak idején sokat foglalkoztam ilyen dolgokkal, és jött a felkérés, és minden olyan alapítvány, ami szívvel kapcsolatos meg ahol lehet segíteni, szívesen vállalja az ember és szívesen segít – fogalmazott Dárdai Pál szövetségi kapitány.

Az idei budapesti verseny egyik újdonsága, hogy az 51,50 kilométeres táv lesz a hivatalos olimpiai távú magyar bajnoki futam.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!