2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Nem ússza meg, bíróság elé kell állni a sztárfocistának

2017. február 20., hétfő 22:51

Bíróság elé kell állnia csalás és korrupció vádjával Neymarnak, a Barcelona brazil labdarúgójának, miután hétfőn elutasították a fellebbezését. Az ügy kapcsán jelenlegi klubja mellett előző egyesületére, a brazil Santosra is eljárás vár.

A 25 éves csatáron kívül jelenlegi klubjára, valamint előző egyesületére, a brazil Santosra is bírósági eljárás vár. A spanyol legfelső bíróság szintén elutasította hétfőn Neymar édesanyja, Nadine Goncalves, illetve az N&N nevű családi cégük fellebbezését.

Az ügy a DIS elnevezésű brazil befektetési csoport panaszával indult. A Neymar játékjogát részben birtokló cég azt állítja, hogy kevesebb pénzt kapott, mint amennyi jogosan járt volna, amikor a játékos 2013-ban a Santostól a Barcelonához igazolt.

Ezt követően Brazíliában és Spanyolországban is vizsgálatok indultak annak kiderítésére, hogy eltitkolták-e az átigazolási díj egy részét, majd az ügyészség kétéves börtönbüntetést és csaknem 10 millió dollár pénzbüntetést kért Neymarra és az édesapjára.

A futballistának ugyanakkor valószínűleg akkor sem kellene börtönbe vonulnia, ha bűnösnek találnák, mert büntetlen előéletű. Az ügyészek most a Barcelonára 9 millió, a Santosra pedig 7 millió dolláros bírság kiszabását javasoltak.

Az ügyet júniusban egyszer már lezárta a bíróság, akkor a támadó klubja 5,5 millió euró bírságot fizetett a spanyol adóhatóságnak a játékos 2013-as átigazolási ügyében. Szeptemberben azonban fordulat történt, a spanyol ügyészség sikeresen fellebbezett az ítélet ellen, így újra megnyithatták az ügyet.

A Barcelona Neymar átigazolásakor azt jelentette be, hogy a brazil futballistáért 57 millió eurót fizetett a Santosnak, ám kiderült, valójában közel 100 millió euró volt az összeg, így a klub többmilliós adójárulékot nem fizetett be.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!