2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Rózsa Miklós a filmzenekirály 11:05

NB I: Lanzafame az előző idény legjobbja

2017. szeptember 4., hétfő 19:58, frissítve: hétfő 22:52

A Budapest Honvéd olasz légiósát, Davide Lanzafamét választották a labdarúgó NB I 2016/2017-es idénye legjobb mezőnyjátékosának a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének szavazásán. A legjobb kapus a Videoton hálóőre, Kovácsik Ádám lett, míg a legjobb külföldön játszó magyar Nikolics Nemanja lett.

Huszonhetedik alkalommal díjazta az NB I legjobbjait a Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ). A jelöltek listáját mások mellett volt szövetségi kapitányok, jelenlegi NB I-es és NB II-es edzők, valamint a csapatkapitányok szavazatai alapján állították össze. A jelöltekre több mint 500 futballista adta le a voksát. A kapusoknál Kovácsik Ádámot, a Videoton játékosát látták a legjobbnak.

„Ez volt az első teljes szezonom Magyarországon. Összességében jó évet tudhatok magam mögött, de ebben az idényben még tovább szeretnék javulni és esetleg egy bajnoki címet is megnyerni. Ha a saját teljesítményemet nézem, elsőre nem volt rossz, de szeretnék még fejlődni” – mondta a hálóőr.

A legjobb mezőnyjátékosnak a Honvéddal meglepetésre bajnoki címet szerző Davide Lanzafamét választották.

„Az előző szezonban egy sporttörténeti csodát hajtottunk végre a Honvéddal, hiszen a papíron erősebb Fradit és Videotont sikerült magunk mögé utasítanunk. Megérdemelten lettünk bajnokok, a célunk pedig a címvédés” – nyilatkozta az olasz légiós.

A legjobb külföldön játszó magyar Nikolics Nemanja, míg az NB II legjobbja Lovrencsics Balázs lett.

A legszebb védésért járó Fülöp Márton-díjat a Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes vehette át. A válogatott hálóőr a díjjal járó 200 ezer forintos jutalmát további 300 ezerrel kiegészítve felajánlotta a Fülöp Márton Alapítvány javára.

Az előző szezon álomcsapatát is megnevezték, benne három Honvéd- és négy Videoton-játékossal. Utóbbiak közé tartozik Juhász Roland, aki az ezüstérmet eggyel fényesebbre cserélné, és a kupában is javítana.

A 2016/17-es szezon csapata:
Dibusz Dénes (Ferencváros) – Loic Nego (Videoton), Vinícius Paulo (Videoton), Juhász Roland (Videoton), Hangya Szilveszter (Vasas) – Berecz Zsombor (Vasas), Gera Zoltán (Ferencváros), Hidi Patrik (Budapest Honvéd) – Eppel Márton (Budapest Honvéd), Davide Lanzafame (Budapest Honvéd), Danko Lazovic (Videoton)

 

„Most szeretnénk mind a két sorozatban az élen végezni, remélem, hogy meg is lesz rá a lehetőségünk. A csapat jóval előrébb tart, mint tavaly ilyenkor, ez látszott az Európa-ligában is, bár sorsdöntő mérkőzést buktunk el a Partizan ellen. Remélem, hogy ez változni fog, a mérkőzések a jövőben a mi javunkra billennek, és fel tudunk érni a csúcsra” – mondta a 95-szörös válogatott védő.

A HLSZ első alkalommal díjazta a legjobb női labdarúgókat. A legjobb mezőnyjátékos a ferencvárosi Fenyvesi Evelin, míg a legjobb kapus az MTK-ban játszó Szőcs Réka lett.

A díjátadón bejelentették, hogy a HLSZ-szel karöltve megalakult a Professional Footballers Agency (PFA) játékosközvetítő iroda. Célja, hogy a játékos-tranzakciók során a futball szervezetén belül is maradjon megfelelő anyagi forrás. Ezt úgy akarja elérni a cég, hogy az átigazolások, illetve a sportszerződések megkötésekor a felmerülő költségek levonása után a fennmaradó összeget a labdarúgók segélyalapítványa részére juttatja el, amely segíti a nehezebb helyzetbe kerülő futballistákat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!