2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Nagyot bukott, de győzött a világbajnok

Hír TV

2017. november 12., vasárnap 12:13, frissítve: vasárnap 18:09

Megkezdődött Milánóban a Nemzetközi Snowboard Világkupa. Az első állomást a férfiaknál a 18 éves amerikai Cornell, a nőknél pedig a nagyot bukó világbajnok, Anna Gasser nyerte.

A világkupa szezonnyitójára gyűltek össze a világ legjobb snowboardosai Milánóban. A verseny Big Air rendszerben zajlik, ami azt jelenti, hogy a dombról leérkező snowboardosnak minél több trükköt kell bemutatni az ugratón.

„Ilyenkor, a szezonnyitón csak jól érezzük magunkat, most is ez történt. Örülök, hogy sikerült nyernem ezen az első versenyen, minden állomás megnyerése jó ómen a végső számolásnál. Jól éreztük magunkat, és ez a legfontosabb” – nyilatkozta a férfiaknál győztes Chris Corning junior-világbajnok.

A nőknél a világbajnok úgy nyerte meg a világkupa első állomását, hogy az indulása sem volt biztos.

„Nagyon örülök a győzelemnek, pláne, hogy az edzésen akkorát estem, az sem volt teljesen biztos, hogy elindulhatok. Így persze sokkal izgatottabb is voltam, talán az adrenalin segített túllendülni a holtponton. Általában így sikerülnek a versenyeim, a kvalifikációban bukás, de aztán a versenyre össze tudom szedni magam. Most minden jól működött, boldog vagyok” – fogalmazott Anna Gasser.

A snowboard-világkupa két hét múlva, Pekingben folytatódik.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!