2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Még el sem indult a világbajnokság, már gond van

Hír TV

2018. május 9., szerda 21:06

Még el sem kezdődött a labdarúgó-világbajnokság, már is megbüntették a házigazda oroszokat szurkolói miatt. A márciusi Franciaország elleni mérkőzésen rasszista bekiabálásokkal és huhogásokkal zavarták meg a csapat játékosait.

Rasszista szurkolók miatt fizetnek büntetést az oroszok. A nyáron világbajnokságot rendező Orosz Labdarúgó Szövetség büntetésként 30 ezer svájci frankot - vagyis közel 8 millió forintot fizet - a Nemzetközi Labdarúgó szövetségnek.

Az eset még márciusban, a Szentpéterváron rendezett orosz-francia felkészülési mérkőzésen történt , ahol a vendégcsapat 3:1 arányban győzött. A mérkőzésen többször is majomhuhogást lehetett hallani, amikor a vendégek színes bőrű játékosai, köztük például Paul Pogba, labdához értek.

Az orosz labdarúgó-szövetség azonnal vizsgálatot indított az ügyben. A korábbi válogatott futaballista Alekszej Szmertyin, arra biztat mindenkit, hogy segítsenek a rasszista szurkolók kiszűrésére.

„Olyan embereket keresünk, akik a rasszista szólamokat kiabálták a mérkőzésen. Amint megtaláljuk, örökre kitiltjuk őket” – így Szmertyin.

Oroszországban gyakoriak a rasszista bekiabálások. A szentpétervári stadionban korábban két hasonló eset történt már ebben a szezonban. Mindkétszer a helyi Zenit kapott büntetést a szurkolói miatt. A szentpétervári létesítményben hét vb-találkozót rendeznek, köztük az Oroszország-Egyiptom csoportmérkőzést is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!