2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Állami áruház 13:00

Már ma hazakullognak a csoportutolsóként kieső németek

Hír TV

2018. június 28., csütörtök 13:16, frissítve: csütörtök 17:25

Már ma hazautazik a német válogatott az oroszországi labdarúgó-világbajnokságról, miután a címvédő óriási meglepetésre már a csoportkörben kiesett. Német lapértesülések szerint a kudarcnak személyi felelősei is lesznek.

A Nationalelf 80 éve nem szerepelt olyan gyalázatosan világbajnokságon, mint most. A német válogatottal 1938-ban fordult elő utoljára, hogy búcsúzni kényszerült az első csoportkör után. A címvédő az utolsó helyen végzett az F jelű négyesben – Joachim Löw együttesének mindössze két rúgott gólra tellett.

„Nagyon csalódott vagyok. Nem érdemeltük meg ilyen játékkal azt, hogy a legjobb 16 közé jussunk. Nem tudom mit hoz jövő, még át kell gondolnom hogyan tovább” – kesergett a Dél-Koreától elszenvedett 2:0-ás vereség után a szövetségi kapitány.

Löw egyelőre nem mondott le. Sorsa hamarosan eldőlhet, német sajtóhírek szerint a következő napokban ül le tárgyalni a Német Labdarúgó Szövetség elnökével.

Neueréket a szurkolók sem kímélték. Mesut Özil ölre ment a drukkerekkel a koreai bukta után. A középpályás Andreas Köpkének, a válogatott kapusedzőjének köszönheti, hogy a szurkolók nem ruházták meg.

„Már az első mérkőzésen is borzasztóan futballoztunk. Határozottan megérdemelte ez a csapat a kiesést. Egyértelmű, hogy változtatni kell” – mondta egy csalódott drukker.

A BILD című bulvárlap értesülése szerint Özil, Khedira és Thomas Müller is visszavonulhat a válogatottságtól.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!