2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Magyar aranyak és egy ezüst a kajak-kenu vb-n

2017. augusztus 26., szombat 12:38, frissítve: szombat 19:55

Két arany- és egy ezüstérmet szereztek a magyarok a csehországi Racicében zajló kajak-kenu világbajnokság szombati döntőiben.

A Balaska Márk, Birkás Balázs kajakpáros 200 méteren szerzett aranyérmet. A magyar kettős parádés rajtot vett, és lendületük egészen a célig kitartott. A győzelmüket senki nem veszélyeztette, így az Eb után a vb-n is csúcsra értek ebben a számban, amely a közelmúltban lekerült az olimpia műsoráról.

Balaska Márk és Birkás Balázs elsőként ér célba a férfi kajak párosok 200 méteres versenyének döntőjében a racicei kajak-kenu világbajnokságon, Csehországban 2017. augusztus 26-án. A kajakpáros aranyérmes lett.
Balaska Márk és Birkás Balázs elsőként ér célba a férfi kajakpárosok 200 méteres versenyének döntőjében a racicei kajak-kenu világbajnokságon, Csehországban 2017. augusztus 26-án. A kajakpáros aranyérmes lett
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Női kajakpáros 1000 méteren Farkasdi Ramóna és a két napja még betegséggel küzdő Medveczky Erika kettőse nagyszerűen versenyzett és végül aranyérmet szerzett. Már 500-nál az élen lapátoltak, és bár a kazahok a táv második felében megpróbáltak felzárkózni rájuk, nem jártak sikerrel. Farkasdi, aki az Eb-n is megnyerte ezt a számot másik párban, és Medveczky, aki korábban háromszor volt vb-bronzérmes, egyre csak növelte előnyét, a célba már elképesztő, több mint három hajóhossz különbséggel érkezett be.

Farkasdi Ramóna és Medveczky Erika elsőként ér célba a női kajak párosok 1000 méteres versenyén a racicei kajak-kenu világbajnokságon, Csehországban 2017. augusztus 26-án. A kajakpáros aranyérmes lett.
Farkasdi Ramóna és Medveczky Erika elsőként ér célba a női kajakpárosok 1000 méteres versenyén a racicei kajak-kenu világbajnokságon, Csehországban 2017. augusztus 26-án. A kajakpáros aranyérmes lett
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Az 500 méteres kajakpárosok versenyében a plovdivi Eb-n aranyérmes Nádas Bence és Tótka Sándor kettős remekül rajtolt, féltávnál második volt a spanyolok mögött, és a hajrát is jól bírta. A rivális sem fáradt el azonban az utolsó métereken, így a magyaroknak ezúttal az ezüst jutott.

A Balla Virág és Takács Kincső kenupáros 500 méteren negyedik lett. A férfiak ugyanebben a számában Korisánszky Dávid és Mike Róbert nem volt harcban az érmekért – végül hetedikként értek célba.

A kajak 500 méteren pénteken kézsérülést szenvedett Kopasz Bálint 1000 méteren nem tudta beverekedni magát a fináléba, de fájó hüvelykujja ellenére is vállalta az indulást és végül ötödikként zárt. Az aranyérmet a német Tom Liebscher szerezte meg.

Az olimpikon Hajdu Jonatán jól kezdett kenu egyes 200 méteren, de a hajrában többen is elmentek mellette, így a Dunaferr 21 éves kenusa a hatodik helyen végzett. A nők hasonló számában a Vasas duója, Takács Tamara és Vad Ninetta némi meglepetésre nem tudott beleszólni a dobogós helyek sorsába, az idén alakult kettős ötödik helyen ért célba.

A férfiaknál a Honvéd párosa, Hufnágel Tibor és Ilyés Róbert nagyszerűen helytállt, negyedik lett.

Szombat délután középfutamokat rendeznek a vb-n, öt magyar hajóval. A többi döntőre vasárnap kerül sor.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!