2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Letöltendőt kaptak az ultrák

,

2015. szeptember 7., hétfő 20:31, frissítve: kedd 06:47

Letöltendő börtönbüntetésre ítélték a magyar–román labdarúgó-mérkőzés után a rendőröket megdobáló huligánokat. A bíró indokolásában azt mondta: a súlyos ítélet remélhetőleg elriasztja a többi szurkolót a hasonló rendbontásoktól. Az ügyészség további 12 gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta a meccs körüli rendbontások miatt.

– „Akar-e nyilatkozni arra, hogy ivott-e előtte vagy nem?” – tette fel a kérdést a bíró.
– „Igen” – felelte a vádlott.
b.:– Ivott?
v.:– Igen, 6 sört.
b.:– Féllitereset? Tehát 6 félliteres sört elfogyasztott.

Emellett még legurított néhány Unicumot is a Londonban élő szolnoki férfi. Mind a három vádlott ittasan dobálta a rendőröket a pénteki magyar–román válogatott meccs előtt. Kettőjükön maszk is volt. Az elsőrendű vádlott pedig fémbetétes bakancsával próbálta törni a követ. „Bűnös, társtettesként elkövetett, a Btk. 310 sz. 1. bekezdés 6. pontjának  ütköző és a 2. bekezdés szerint minősülő hivatalos személy elleni erőszak bűntettében” – mondta Kajtor Gergely, a Pesti Központi Kerületi Bíróság bírója.

A bíróság a vádlottakra letöltendő börtönbüntetést szabott ki első fokon, gyorsított eljárásban. Az elsőrendű vádlott kapta a legkisebb büntetést: büntetlen előélete miatt 2 év 2 hónap börtönt. A másod- és a harmadrendű vádlottat visszaesőként 2 év 6 hónap, illetve 3 év 4 hónap börtönre ítélték. A bíró az általános megelőzéssel indokolta a szigorúbb ítéletet. „A futballhuligánokat nem még egy lehetőséggel bocsátja útjára, egy végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztéssel, hanem egy üzenet értékű ítéletet hozott a bíróság, üzenetet arra vonatkozóan, hogy aki Magyarországon futballmérkőzésre megy, és képtelen betartani a szabályokat, és csak a balhé miatt megy ki, az erőszakalkalmazás miatt megy ki, az végrehajtandó szabadságvesztéssel kell hogy számoljon ebben az országban” – tette hozzá a bíró.

Egy másik eljárásban viszont felfüggesztett börtönnel megúszta a két vádlott. Összesen 12 személyt gyanúsított meg az ügyészség a pénteki események miatt.  „A Budapesti Nyomozó Ügyészség további hét személy előzetes letartóztatására tett indítványt, a bíróság azonban csak egy esetben rendelte el a legsúlyosabb kényszerintézkedést. Három gyanúsítottal szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság, és három további terheltet pedig szabadlábra helyezett” – nyilatkozta Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a meccset megelőző napon történt Deák téri garázdaság miatt egy főt egy év letöltendő börtönre ítéltek.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!