2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Jogerős: három év börtönt kapott az exfideszes Gál Roland

Hír TV

2018. június 14., csütörtök 11:52, frissítve: csütörtök 14:24

A Szekszárdi Törvényszék ítéletét helybenhagyva emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás miatt jogerősen 3 év börtönbüntetést kapott Gál Roland volt dunaújvárosi fideszes önkormányzati képviselő. Az elsőrendű vádlott 17 év fegyházat, a másodrendű vádlott pedig Gál Rolandhoz hasonlóan 3 év börtönbüntetést kapott. Mivel Gál Roland 15 hónapot töltött előzetes letartóztatásban, legkorábban 9 hónap múlva szabadulhat feltételesen.

Talicskával hordták ki a sittet 2016 februárjában egy dunaújvárosi családi ház pincéjéből. Oda betonozta be egykori üzlettársa holttestét egy vállalkozó. Elszámolási vita vezetett a gyilkossághoz, az elkövetőnek ketten segítettek, egyikük Gál Roland volt, aki a Fidesz színeiben politizált akkoriban a dunaújvárosi közgyűlésben. Az egykori önkormányzati képviselőt a gyilkos menteni próbálta a bíróságon. Azt állította, hogy emlékezetkiesést okozó gyógyszert kevert Gál Roland kávéjába. A Pécsi Ítélőtábla nem vette be a mesét.

A harmadrendű vádlott cselekvőképességével kapcsolatban egyetértett a másodfokú bíróság az elsőfokú bíróságnak azzal az álláspontjával, hogy a ténymegállapításait ebben a vonatkozásban a másodrendű vádlottnak a következetes és egyéb vonatkozásokban is elfogadott vallomására alapította. Az ezzel ellentétes harmadrendű vádlotti védekezést, illetőleg az elsőrendű vádlott vallomásának az őt mentő részét ezzel szemben nem tartotta megalapozottnak - mondta Krémer László, tanácsvezető bíró.

 

A volt fideszes politikus, Gál Roland továbbra is ártatlannak vallja magát.

- Meglepődni nem lepődtem meg rajta, hogy kiderül-e az igazság, vagy az igazságszolgáltatás igazságszolgáltatásként fog üzemelni. Így most csak jogszolgáltatás történt, énnekem ez személyes meggyőződésem és véleményem.

- Továbbra is azt állítja, hogy ártatlan?

- Persze. Eddig is ártatlan voltam és nem terjedt ki a nyomozás mindenre. fontos dolgokat nem vettek figyelembe. Egy többszörösen büntetett előéletű embernek a tanú vallomására alapozták az egészet. Minden kétséget kizáró bizonyítékok nélkül helyben hagyták a Szekszárdi Bíróságnak az ítéletét.

A gyilkos 17 év fegyházat, két segítője pedig 3-3 év börtönt kapott. Gál Roland 15 hónapot már lehúzott előzetes letartóztatásban, így 9 hónap múlva feltételesen akár szabadulhat is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!