2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Javában készülnek a szegedi gyorskorcsolyázók a téli olimpiára

Hír TV

2018. január 22., hétfő 10:45, frissítve: hétfő 11:22

Jászapáti Petra és Kónya Zsófia Európa-bajnoki ezüstéremmel gazdagabban utazik a dél-koreai játékokra.

Az egyéni jó szereplés mellett cél, hogy javítsanak a négy évvel ezelőtti szocsi olimpián csapatban elért 6. helyezésen.

Virággal és tortával köszöntötte olimpikonjait a Szegedi Korcsolyázó Egyesület. Jászapáti Petra és Kónya Zsófia azt vallja, hogy a jégen bármi megtörténhet, ezért nem az elvárásokra, inkább a felkészülésre összpontosítanak.

„Mindenképp azzal lennék elégedett, amit, ugye, el is mondtam, hogy száz százalékot kihozni magunkból. Amit eddig beleraktunk munkát, 8-10 vagy több évet, azt mindet kamatoztatni tudjuk majd abban a 2, illetve 4 percben, amit a pályán fogunk tölteni” – nyilatkozta Jászapáti Petra.

Telegdi Attila, a szövetség gyorsasági ágazati sportigazgatója érmeket vár az olimpián.

„Azt gondolom, hogy mindenki felszabadultan fog, tud odaállni a rajthoz, mert ami munkát el lehet végezni, azt ezek a versenyzők elvégezték. Úgyhogy nagyon reménykedünk abban, hogy érmeket fogunk elhozni az olimpiáról és olimpiai pontokat, tehát olimpiai helyezéseink is lesznek, úgyhogy nagy várakozásokkal állunk az olimpia elé” – fogalmazott Telegdi Attila, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség gyorsasági ágazati sportigazgatója.

A szegedi önkormányzat 1-1 millió forinttal támogatja a két sportoló olimpiai felkészülését.

„Ez a közösség számára, Szeged városa számára, az utánpótlás számára példaértékű, és innentől kezdve ti példák vagytok a fiatalok számára. És ezzel most már együtt kell éljetek, hiszen ti vagytok az etalon, akit szeretnének legyőzni, utolérni. És nagyon fontos és meghatározó egy sportág életében az, ha azon belül vannak példaképek” – mondta Joób Márton, a szegedi közgyűlés sportbizottságának elnöke.

A lányok felkészülése hamarosan a levezetéshez ér, február első napjaiban már el is utaznak Dél-Koreába.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!