2021. március 2.,
kedd, Lujza napja

Isner Del Potrót megállítva döntőzik Miamiban

Hír TV

2018. március 31., szombat 14:23, frissítve: szombat 18:46

A hazai közönség előtt szereplő John Isner állította meg a kiváló formában játszó Juan Martín Del Potrót a miami kemény-pályás tenisztornán. Az amerikai két szettben győzött, ezzel bejutott a fináléba.

A miami torna elődöntőéig tartott Juan Martín Del Potró kiváló sorozata. Az argentin teniszező 15 mérkőzést nyert meg zsinórban a John Isnerrel való összecsapásig. Az amerikai már az első szettben megmutatta, hogy Del Potrónak nem sok babér terem a mérkőzésen. Mindössze 1 játékot veszítve, 6:1-re hozta a első játszmát.

A másodikban mindenkét játékos hozta az adogatásait. A szett végül rövidítéssel dőlt el – ami Isner bírt jobban, így készülhet a fináléra.

Ahol Alex Zverev lesz az ellenfele. A viadalon negyedikként kiemelt német a spanyol Pablo Carreno Bustát győzte le a másik elődöntőben – szintén két szettben. Az elsőben fej-fej mellett haladtak a felek, mindkét játékos kiválóan szervált, így rövidítéssel dőlt el a szett, amit a fiatal német nyert.

A második játszma már sima volt. Zverev itt is végig hozta adogatásit, míg ellenfeléét kétszer is elvette, végül 6:2-vel övé a játszma.

Isner és Zverev eddig háromszor találkozott – mindhárom mérkőzés a német győzelmével zárult.

A mérkőzés magyar idő szerint vasárnap 19 órakor kezdődik.