2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Hosszú Katinka világcsúccsal aranyérmes

2015. augusztus 3., hétfő 18:28, frissítve: kedd 09:55

Új világcsúccsal szerzett aranyérmet a kazanyi vizes világbajnokságon Hosszú Katinka. A magyar versenyző a 200 méteres vegyes úszás döntőjében nem talált legyőzőre, míg Cseh László bronzéremmel kezdett az orosz városban.

Címvédőként, a négyes pálya rajtkövéről várta a 200 méteres vegyes úszás döntőjét a kazanyi világbajnokságon Hosszú Katinka. Sokat sejtetett, hogy új Európa-csúccsal jutott a fináléba.

A magyar klasszis jól kapta el a rajtot, pillangón, az első 50 méteren még fej fej mellett haladt a brit Siobhan Marie O’Connorral. Hátúszásban azután folyamatosan lépett el riválisától, 100 méter után már majdnem egy testhosszal és közel egy másodperccel vezetett riválisa előtt.

Mellúszásban magabiztosan tartotta előnyét Hosszú Katinka, aki a gyorsúszásra már 67 századmásodperccel a világcsúcsrészidőn belül fordult. Az utolsó ötven méteren a világbajnoki cím nem volt kérdés, az új világcsúcs azonban igen. Végül megverte az órát, 2 perc 6,12 másodperces idejével 3 századdal javította meg az amerikai Ariana Kukors 2009-es szuperdresszben elért világcsúcsát. Hosszú Katinka a magyar úszósport 24. világbajnoki győzelmét szerezte meg.

A győztes Hosszú a 200 méteres vegyes úszás eredményhirdetésén /  Fotó: Europress/AFP

 

Cseh László egy bronzéremmel gyarapította a gyűjteményt 50 méter pillangón. A rajt nem sikerült a legjobban, de nagy tempót diktálva a lengyel Czerniakkal holtversenyben, harmadikként csapott célba, 22,97 másodperces időeredménnyel. 50 méteres távon Cseh László először nyert világbajnoki érmet.

 

Hosszú Katinka arany- és Cseh László bronzérmével / Fotó: Kovács Anikó / MTI

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!