2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Hosszú Katinka kiakadt az új szabályon

,

2017. május 31., szerda 12:49, frissítve: szerda 21:53

Ismét felemelte szavát Hosszú Katinka – ezúttal azonban nem a magyar szövetség, hanem a FINA ellen.

A szervezet úgy döntött, hogy a világkupaversenyeken ezentúl legfeljebb négy számban indulhat egy versenyző. Az olimpiai bajnok úszónőnek pedig évek óta az az edzésmódszere, hogy minél több ilyenen rajthoz álljon, ezzel szoktatva magát a versenyhelyzethez. Hosszú Katinka szerint az úszókat senki nem kérdezte meg a változásról. Hozzátette: ezzel csak unalmasabb lesz az úszósport.

A Nemzetközi Úszószövetség általános igazgatója az ATV-nek azt nyilatkozta, hogy az úszóvilágkupa átszervezését már jó ideje tervezték, azt több úszó és edző megkérdezésével módosították. Cornel Marculescu leszögezte, hogy a döntéshez nincs köze Gyárfás Tamásnak, aki továbbra is betölti a FINA alelnöki tisztségét. Az igazgató hozzátette: a szövetség célja, hogy ne csak néhány, hanem minél több világklasszis úszó rajthoz álljon a világkupa versenyein, ezért a legjobbak költségeit a FINA átvállalja.

„Ezt a döntést a FINA vezetősége és a FINA technikai bizottsága közösen hozta meg. A lényege, hogy a legjobb úszókat ösztönözzük a világkupaversenyeken való részvételre. Megnézzük, hogyan működik és hogy egy év után mik a tapasztalatok az új rendszerrel kapcsolatban. Hosszú Katinka egy fantasztikus úszó, a férje pedig egy kiváló edző. Biztos vagyok benne, hogy mint mindig, most is élvezni fogják a világbajnokságot” – mondta Marculescu.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!