2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Hirscher második arany, célfotó döntött a férfisílövőknél

Hír TV

2018. február 18., vasárnap 18:17, frissítve: hétfő 08:25

Második aranyérmét is megszerezte Marcel Hirscher a phjongcshangi téli olimpián. Norvégia két elsőséget zsebelt be, a férfisílövők 15 km-es versenye pedig célfotóval dőlt el. Az olimpia legfontosabb mai történései következnek.

Második aranyérmét szerezte a phjongcshangi téli olimpián Marcel Hirscher. Az osztrák síző a kombináció után az óriás-műlesiklásban is diadalmaskodott. Összesítésben több mint egy másodperccel előzte meg legnagyobb riválisát, a norvég Kristoffersent. A harmadik a francia Pinturault lett. Kékesi Márton a 42., míg Samsal Dalibor a 44. lett.

A síakrobatika férfi slopestyle versenyében norvég győztest avattak. A versenyzőknek három csúszásuk volt. Öystein Braaten azonban már az első kísérlete után olyan magas pontszámot kapott, amit senki nem tudott megjavítani. Az ezüst az amerikai Goepperé, míg a bronzérem a kanadai Beaulieu-Marchand-é lett.

Az előzetes várakozások szerint alakult a férfisífutók 4x10 kilométeres váltóversenye. A viadalt a norvégok nyerték, akik bár az első és a második 10 km után félperces hátrányban voltak az oroszokhoz képest, a harmadik után már vezettek, a negyedikben pedig megőrizték előnyüket. Az oroszok végül a második helyre jöttek be, míg harmadikként a franciák értek célba.

A síakrobatika férfiugrás számában az ukrán Abramenko diadalmaskodott. A 29 éves versenyzőnek ez a negyedik olimpiája. A második a kínai Csung-dzsang, míg a harmadik az orosz Burov lett.

A férfisílövők 15 km-es tömegrajtos versenyét a francia Fourcade nyerte, aki mindössze néhány centiméterrel előzte meg a német Schemppet. A győztest végül célfotóval állapították meg.

A gyorskocsolyázók női 500 méteres számában a japán Kodaira Nao ért célba elsőként.

Továbbra is hibátlan a svéd női curlingcsapat. Az északi együttes ötödik mérkőzésén a briteket győzte le 8-6-ra. Ezzel vezetik a selejtezőt. A második helyen holtversenyben Japán és Dél-Korea áll, míg a negyedik Nagy-Britannia. A körmérkőzéses selejtező után a legjobb négy folytatja szereplését az elődöntőben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!