2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Hazajöttek: jó reménységgel van Cseh László

2015. augusztus 11., kedd 06:45, frissítve: kedd 07:19

Hazaérkeztek a kazanyi vizes-világbajnokságról a magyar úszóválogatott tagjai. A magyar csapat nagyszerűen teljesítve 10 érmet nyert a tatárföldi viadalon, aminek köszönhetően a 8. helyen végeztek az éremtáblázaton.

Cseh László több rekordot is felállítva nyert három érmet Kazanyban, és Rióban is hasonlóan jó teljesítményt vár magától. „Most úgy érzem, hogy esélyem is van, és nem csak úgy a levegőbe mondom, hogy hát én aranyérmes szeretnék lenni, úgyhogy mindenképpen biztató a helyzet, de hangsúlyozom, nagyon sokat kell ehhez edzeni, és hát, az ellenfelek se fognak otthon tétlenül ücsörögni és tévézni” – fogalmazott a világbajnok úszó.

Gyurta Dánielnek nem jött össze a címvédés 200 méter mellúszásban. Londoni olimpiai bajnokunk az utolsó 50 méteren elfáradt, így be kellett érnie a bronzzal. „2007 óta miden vébén döntős voltam, a legrosszabb helyezésem egy hatodik hely volt, most ez egy bronzérem volt, szóval most is ott tudtam lenni a dobogón. Ettől függetlenül nekem nagy elégedettségre ad okot ez a vébé, ennek ellenére, hogy nem sikerült jól, még így is bronzérmes tudtam lenni” – mondta a világbajnoki bronzérmes úszó.

A magyar küldöttség három arany-, négy ezüst- és négy bronzérmet szerzett, amivel a szövetségi kapitány is rendkívül elégedett volt. „Annak örülök, hogy nem egyszemélyes a csapat, hanem több húzóember van. Természetes a lányok közül Hosszú Katinka. Cseh Laci, de hát, ugyanígy Gyurta Danitól végigmondhatnám a neveket, és összességében igyekezett mindegyik a maximumot nyújtani” – nyilatkozta Kiss László.

A következő világbajnokságot 2017-ben, Budapesten rendezik, előtte pedig jövőre a riói olimpia vár a magyar úszókra.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!