2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gyárfás: Bármennyire is repkednek a pofonok, én nem futamodhatok meg

2016. április 24., vasárnap 20:12, frissítve: hétfő 07:50

Megerősítette elnöki posztján Gyárfás Tamást a Magyar Úszó Szövetség közgyűlése. Az elnök a közelmúltban kirobbant Kiss László-ügy hatására kért bizalmi szavazást maga ellen. 118-an álltak ki mellette, mindössze egy ember voksolt nemmel. Az úszószövetség elnöke azt mondta: az erőszakot elítéli, de a lemondott szövetségi kapitányra felnézett.

Csak megbotlott, de nem bukott meg. Gyárfás Tamás az úszószövetség közgyűlésén bizalmi szavazást kért maga ellen. Felszólalásában azt mondta, nem volt felkészülve a Kiss László körüli botrány kezelésére. „Én felnéztem rá edzőként, kapitányként, barátként. Egy ilyen mellbevágó fordulatra bevallom, nem voltam felkészülve, annak kezelésére számomra nem volt recept. És azt hiszem, így voltunk mindannyian. Persze hogy elítélem, mindannyian elítéljük az erőszakot. Én már elnézést kértem azoktól, akiknek akaratlanul is megsértettem az erkölcsi érzékét” – mondta a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

Gyárfás Tamás azt mondta, szeretné folytatni munkáját. „Akármennyire is méltatlannak tartom – mert annak tartom – az elmúlt hetek támadásait, úgy érzem, hogy együtt kell végigcsinálnunk azt, amit elkezdtünk, bármennyire is ütnek-vágnak, bármennyire is repkednek a pofonok, én nem futamodhatok meg” – tette hozzá.

Vastaps kísérte, amikor a szavazás idejére elhagyta a közgyűlést. 118 igen 1 nem és 1 tartózkodás mellett a közgyűlés bizalmat szavazott Gyárfásnak. Az elnök a folytatásban nyugalmat és munkát kért, szerinte a szavazás üzenet lehet azoknak is, akik a lemondását követelték. „Lehet, naiv vagyok, és elébe megyek dolgoknak, de úgy érzem, ezt a politikai pártok is tiszteletben tartják, ha egy közgyűlés bizalmat ad a vezetőinek. A politikai pátok itt ma nem szavazhattak, hanem a közgyűlés tagjai szavazhattak” – fogalmazott.

Hornyák Viktor volt az egyetlen, aki nem szavazott bizalmat Gyárfás Tamásnak. Hornyák azt mondja, nem nyílt, hanem titkos szavazással kellett volna voksolni az elnökről. „Előre kitervelt dolog volt, hogy ennek így kell lemennie. Csak én azt gondoltam, Gyárfás belemegy abba, hogy titkos lesz ez az egész, biztos vagyok benne, hogy nem lettem volna egyedül” – nyilatkozta a Széles Sándor Úszó-Nevelő Műhely edzője.

A közgyűlés végén a tiltakozó és gyakran közbekiabáló edzőt távozásra szólította fel az úszókapitány. „A kapitányra most azért van szükség, hogy a szemedbe mondja, menj el innen. Hagyjál minket békén dolgozni, hagyjad békén a magyar úszósportot, a sportot, mert nem hozzánk tartozol” – hangsúlyozta Hargitay András.

A közgyűlés végén Ruza József korábbi főtitkár bejelentette, a 2010-es úszó Eb pénzügyi elszámolásáról készült KEHI-jelentést 10 évre titkosították, így a sajtóban megjelent, visszaélésekről szóló gyanúsításokkal szemben nem tudja megvédeni magát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!