2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Fucsovics Márton jövőre még tovább fejlődne

Hír TV

2017. november 21., kedd 20:51, frissítve: kedd 22:52

Bent maradna a top100-ban, továbbá első győzelmét is megszerezné Grand Slam-tornán – ezek a Fucsovics Márton legfőbb tervei 2018-ra. A magyar teniszező a világranglista 85. helyén fejezte be a 2017-es esztendőt.

85.-ként zárta az évet a világranglistán Fucsovics Márton. A magyar teniszező idén több challanger tornát is nyert. A magyar válogatottal pedig legyőzték az esélyesebbnek tartott orosz csapatot a Davis-kupán, úgy, hogy Fucsovics két top40-es ellenfelet (Rubljevet és Hacsanovot) is legyőzött. Ennek köszönhetően a magyar csapat 22 év után szerepelhet a világcsoportban. Fucsovics az októberi bázeli ATP-tornán kis híján egy top10-es skalpot is begyűjtött – nüánszokon múlt, hogy nem győzte le Marin Cilicet, a horvát végül 7:6, 5:7, 7:6-ra nyert.

„Nekem először is teniszileg kellett rengeteget fejlődnöm, majd a 2017-es évben inkább mentálisan fejlődtem. A pályán, illetve a pályán kívül való gondolkodásom fejlődött nagyon sokat. Ennek köszönhetően év közepére minden összeállt, és ezért tartunk ott, ahol tartunk” – értékelt.

Fucsovics két éve kezdte el a közös munkát Sávolt Attilával, aki korábban szintén top100-as teniszező volt. A szakember szerint hosszú volt az út a világranglista 250. helyétől a 85.-ig.

„Szerintem az egyik legnagyobb kihívás minden ember, de sportoló számára is, főleg egy 25-26 éves sportoló számára, változtatni. Akár az edzésmunkáján, akár a mentális hozzáállásán, az eddig megszokott rituálékon, és Marci hajlandó volt erre. Természetesen a jövő új kihívás elé állítja mind az edzőt, mind a játékost. A jövőben is meglesznek a kihívásaink, amiket együtt meg kell vívnunk” – mondta.

Sávolt Attila kiemelte: számára Fucsovics pályafutása még csak most kezdődik. „Ezzel egyetértek, én is így gondolom. Szeretnék még 8-9-10 évet játszani, ameddig a testem engedi, és minél többet az első 100-ban tölteni” – mondta a játékos.

A magyar teniszező 2018-ban már főleg ATP-tornákon fog szerepelni, valamint három Grand Slam-tornán is főtáblás lesz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!