2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Formula 1: megint Rosberg nyert

,

2016. április 4., hétfő 14:53, frissítve: hétfő 15:13

Az ausztráliai idénynyitóhoz hasonlóan a Formula 1 idei második versenyét, a Bahreini Nagydíjat is a mercedeses Nico Rosberg nyerte. Mögötte a Ferrari finn pilótája, Kimi Räikkönen végzett, a harmadik a világbajnoki címvédő brit Lewis Hamilton lett a másik Mercedesszel.

Ezúttal nem rontotta el a rajtot a Mercedes, két pilótája azonban helyet cserélt, Rosberg ugyanis lerajtolta az élről induló Hamiltont, aki össze is koccant a finn Bottasszal, így a vb-címvédő brit pilótának – Melbourne-höz hasonlóan – hátulról kellett előreküzdenie magát, de Räikkönennel nem tudott mit kezdeni.

A rivális Ferrari ugyanis nagyon gyorsnak bizonyult, a finn még az élen haladó Rosberggel is tartotta a lépést. A másik ferraris, a német Sebastian Vettel számára azonban hamar véget ért a futam, mivel már a felvezető körben elfüstölt alatta az autó.

A futamot Nico Rosberg nyerte, ez volt sorozatban az ötödik futamgyőzelme, mivel az előző idény utolsó három versenyén is őt intették le először. Csapattársa, Lewis Hamilton a harmadik lett, mivel a Kimi Raikönennek sikerült beékelnie magát a két Mercedes közé és a második helyre behozni a Ferrarit.

A negyedik hely megint Daniel Ricciardóé lett, az ötödik pedig Romain Grosjeané, aki folytatta az újonc Haas-istálló nagyszerű F1-rajtját. A verseny másik hőse Stoffel Vandoorne volt, a sérült Fernando Alonso helyére beugró belga megszerezte a McLaren-istálló első 2016-os vb-pontját.

Folytatás két hét múlva Kínában.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!