2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Értékes pontot szerzett a Dárdai-csapat

2015. március 30., hétfő 10:07, frissítve: hétfő 21:20

Gól nélküli döntetlent játszott a magyar labdarúgó-válogatott a görögökkel a vasárnap esti Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen az Üllői úton. Dárdai Pál csapata nyolc ponttal továbbra is a pótselejtezőt érő harmadik helyen áll csoportjában.

Mindkét szövetségi kapitány elégedetten nyilatkozott a gól nélküli döntetlen után. Dárdai Pál azt mondta, győzelemre játszottak, de a megszerzett egy pont is értékes. „Volt két nagy helyzetünk, ha abból gólt tudtunk volna rúgni, a mérkőzés másként alakul. A második félidőben nem kezdtük jól a mérkőzést, ott a görögök fölénk kerekedtek, egy jó görög csapat, gyors, jó játékosokkal, de igazi nagy helyzetük nem volt, nekünk volt kettő-három és a végén talán még egy, amit a Gabi megfogott. Úgy gondolom, a csapat nagyot dolgozott, ez már nem az első, hogy lehozták a meccset nullára és megvolt az a négy-öt nagy lehetőségünk, amiből ilyen meccsen be lehetett volna rúgni a győztes gólt, ettől függetlenül ez értékes pont lehet, ami a végelszámolásnál kiderül, mire elég” – fogalmazott a szövetségi kapitány.


A görögök szövetségi kapitánya a magyarok elleni meccsen debütált a kispadon, a csapat játékával elégedett volt, de azt mondta, Budapesten hagytak két pontot. Sergio Markarian szerint ugyan utolsók a csoportban, de lát esélyt a pótselejtezős harmadik hely elérésére. „A cél messze van még, de én elégedett vagyok a játékosaimmal, jól játszottunk. Megmutattuk – főleg a második félidőben –, hogy mit tud ez a görög csapat. Azt hangsúlyoznám, hogy mindössze négy napot edzettünk együtt, ezután ez nagy eredmény, hogy ilyen jól játszottunk. Elégedett vagyok a csapatommal teljesen, és gratulálok nekik” – mondta a görögök szövetségi kapitánya.

Dzsudzsák Balázs szerint ha a meccs összképét nézzük, a magyar válogatott jobban megérdemelte volna a győzelmet és a három pontot, a görögök esélyei viszont elszálltak. „A csapat ismét jól vizsgázott védekezésből. Ez egy top csapat attól függetlenül, hogy hol állnak a tabellán, jó játékosokból áll, amit Pali sokszor hangsúlyozott, hogy tényleg két-három lehetőséged van egy meccsen ilyen szintű csapat ellen, abból egyet büntetni kell. Sajnos ez nem sikerült, egy pontot kaptunk érte, őket kivertük a versenyből, ezt így is lehet fogni, hogy Magyarország végre kivert egy csapatot” – nyilatkozta a válogatott labdarúgó.

A legnagyobb helyzetet a meccsen a Videoton támadója hagyta ki. „Nagyon akartam gólt szerezni, és lehet, hogy pont itt hibáztam. Nehéz helyzet volt, mert nagyon sok játékos volt a tizenhatoson belül, és szöglet után, amikor Kádár Tomi elfejelte a labdát, akkor próbáltam támadni a labdát és úgymond leolvasni, hogy hova fog menni, és utána nagyon gyorsan akartam dönteni, lehet, hogy itt elhibáztam picit” – szögezte le Nikolics Nemanja.

A magyar válogatott nyolc ponttal a pótselejtezőt érő harmadik helyen áll csoportjában. Június 13-án a finnek következnek idegenben.

Az F csoportban a románok 1-0-ra nyertek Feröer-szigetek ellen és 13 ponttal az élen állnak, az északírek a másodikak 12 ponttal, miután 2-1-re legyőzték a finneket, akik a negyedikek négy ponttal. Feröer hárommal az ötödik, a görögök kettővel az utolsók.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!