2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Vezércikk 04:00

Egyhangú pontozással győzte le Mayweather Pacquiaót

2015. május 3., vasárnap 12:25, frissítve: vasárnap 12:44

Floyd Mayweather nyerte az évszázad bokszmeccsét Las Vegasban. Az amerikai ökölvívó egyhangú pontozással diadalmaskodott a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao ellen, ezzel 48 mérkőzés után is veretlen maradt, és elvette ellenfelétől a Boksz Világszervezet világbajnoki övét.

A legjobb formámat hoztam, de ez is kevés volt – mondta szűkszavúan a Mayweather elleni vereség után Las Vegasban Manny Pacquiao. A Fülöp-szigeteki ökölvívó 12 menetben, egyhangú pontozással maradt alul amerikai ellenfelével szemben az évszázad bokszmeccseként beharangozott összecsapáson.

Az MGM Grand közönsége a találkozó után ugyanakkor nem volt biztos abban, hogy az évszázad bokszmeccsét látta. „Hihetetlen volt a hangulat. Sokszor jövök Vegasba egy-egy bokszmeccsre. Erre azt mondták, hogy az évszázad meccse lesz. Lehet, hogy az volt, de biztos nem az évszázad küzdelme. Mindkét srác kitett magáért, de láttam már ennél szórakoztatóbb bunyót is itt” – mondta egy szurkoló.

A váltósúlyú összecsapás tétje három világbajnoki öv volt: a győztes Mayweather a Boksz Világtanács és a Boksz Világszövetség mellett most már a Boksz Világszervezet címét is magának tudhatja. „Manny egy figyelemre méltó harcos, egy hihetetlen harcos. Azt nem tudnám megmondani, hogy ő-e a legkeményebb ellenfél, aki ellen szorítóba léptem, és azt sem, hogy az ő ütései voltak-e a legerősebbek, amiket valaha kaptam. Azt viszont tapasztaltam a ringben, hogy miért jutott idáig a pályafutásában. Kis elmozgásokkal próbálta meg felvenni a harcot, de a tapasztalatomnak köszönhetően erre tudtam reagálni, ki tudtam számítani a mozdulatait, hiszen sok különböző stílusú ökölvívóval találkoztam már” – értékelte a meccset a győztes.

Mayweather a győzelem után leszögezte: szeptemberben lép utoljára szorítóba, mielőtt visszavonulna.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!