2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Egyelőre 33-an utaznak biztosan Rióba

2015. augusztus 4., kedd 16:40, frissítve: kedd 16:40

Egy évvel a riói olimpia előtt 33 magyar sportoló részvétele biztos az ötkarikás játékokon – közölte a Magyar Olimpiai Bizottság. A szervezet azzal számol, hogy a hajrában 140-150 fősre növekszik a magyar csapat létszáma.

Szinte napra pontosan egy év múlva, 2016. augusztus 5-én elkezdődnek a nyári olimpiai játékok a brazíliai Rio de Janeiroban. Idén már a Magyar Olimpiai Bizottság költségvetésének elfogadásánál is az volt a legfőbb szempont, hogy a magyar sportolók nyugodt körülmények között harcolhassák ki a részvétel jogát.

„A Magyar Olimpiai Bizottság eddig azt a küldetését mindenképpen teljesítette, hogy azoknak a versenyzőknek, akik készülnek a kvalifikációra, hogy kijussanak a riói olimpiára, minden olyan támogatást megad, amivel nyugodtan tudnak készülni” – mondta el Borkai Zsolt, a MOB elnöke.

A nyugodt felkészülést a jövőben egy újabb partner segíti a MOB-nál: az egyik hazai tulajdonú logisztikai cég is együttműködési megállapodást kötött a szervezettel.

A magyar olimpiai csapat létszáma egyelőre jócskán elmarad a tervezett 140-150 főstől, de a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára nem aggódik. „Messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni ebből a számból. Amit most elmondhatok nyugodtan, hogy harminchárom fő az, aki száz százalék, hogy ott lesz Rióban. Bizonyos sportágakban a kvalifikáció egy időszakon keresztül tart, és világranglistáról kvalifikálnak, amely mozog ebben az időszakban” – fejtette ki Szabó Bence.

A magyar labdarúgók és a női röplabdások azonban már biztosan nem lesznek ott Brazíliában, a csapatok közül a férfi- és női vízilabda-válogatott, valamint a férfi- és a női kézilabdacsapat vívhatja ki a szereplés jogát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!